Hlavní obsah

Italské letovisko nabízí chytrý způsob rezervace lehátek

Každý ví, jak otravné je na dovolené brzké ranní vstávání kvůli rezervaci lehátka. Rekreanti spěchají na pláž s ručníkem, samozřejmě ještě rozespalí, aby po zbytek dne mohli relaxovat na místě, které se jim zamlouvá, a ne na tom, které na ně zbyde. Návštěvníci severoitalského letoviska Jesolo nedaleko Benátek jsou těchto chvílí ušetřeni. Nově si totiž mohou rezervovat místa na pláži prostřednictvím internetové aplikace.

Foto: Profimedia.cz

Pláž italského Jesola

Článek

Elektronický rezervační systém na webových stránkách jesolospiagge.it nabízí turistům možnost najít si na mapce místo, kde chtějí během své dovolené v Jesolu odpočívat. „Je to jako při koupi lístků do kina,“ řekl mluvčí místního svazu turistického ruchu.

Rezervaci lehátka je možné zaplatit ihned pomocí platební karty. Po předložení vytištěného voucheru pak prý zaměstnanci návštěvníka okamžitě zavedou k jeho vybranému místu.

Více o Jesolu

Jesolo, známý přímořský rezort, se nachází severně od Benátek. Jeho ekonomika závisí ponejvíce na cestovním ruchu. Zavítá sem několik miliónů turistů ročně. Známá je zdejší patnáctikilometrová pláž Lido di Jesolo.

Internetová stránka rovněž nabízí fotografie jednotlivých částí pobřeží u Jesola, přehled pořádaných kulturních akcí či aktuální počasí. V budoucnu by měla být návštěvníkům k dispozici i webová kamera se záběry aktuální situace na pláži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám