Hlavní obsah

Třetina Čechů na dovolené tloustne, každý desátý se hádá

Právo, gin

Třetina Čechů na letní dovolené ztloustne, třetina se na ni těší kvůli sexu, ale každý desátý pár se na ní hádá, čtvrtina lidí proto jede někam na léto raději bez partnera. Zjistila to cestovní pojišťovna ERV ve svém výzkumu mezi klienty.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Lidé se často přecpávají v rámci programu all inclusive,” dodal Vlastimil Divoký z ERV Evropské pojišťovny. Vyloženě za sportem jede na dovolenou necelých čtyřicet procent Čechů. „Třetina lidí se na dovolenou těší kvůli sexu, pro čtyři procenta lidí je pak sex nejoblíbenější dovolenkovou činností,” dodala pojišťovna ve své zprávě.

Třetina lidí v průzkumu tvrdí, že dovolená jejich manželství utužila, každý desátý ale přiznává, že se na dovolené hádá a každý 100. pár se čistě statisticky vzato kvůli střetům na dovolené rozejde. Čtvrtina Čechů na dovolenou jezdí raději s kamarády, bez partnerů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Za letní dovolenou jsou lidé ochotni v průměru utratit 15 tisíc korun na osobu. Zároveň podle průzkumu roste počet případů, kdy klienti zájezd ruší.

Nejvíce Čechů jezdí do Chorvatska, Řecka, Turecka a Španělska. O Turecko je větší zájem, loni sem přijelo meziročně o 78 tisíc Čechů více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám