Hlavní obsah

Ze stařičkého boeingu se stalo originální hotelové apartmá

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 60. letech minulého století převážel pasažéry, dnes se v jeho útrobách ubytovávají hosté. Řady sedadel zmizely a nahradilo je útulné obložení z teakového dřeva. Řeč je o Boeingu 727 ve středoamerické Kostarice.

Foto: archiv rezortu Costa Verde

V tak originálním apartmá jste jistě zatím nebydleli.

Článek

Ubytovací komplex Costa Verde resort nabízí speciální zážitek z návštěvy Kostariky. Turisté se tam totiž mohou ubytovat ve starém boeingu, který jako by se stále vznášel ve vzduchu. Dnes už ale dokáže být 15 metrů nad zemí pouze za podpory sloupu.

Stroj v polovině minulého století létal pro South Africa Air a Avianca Airlines. V současnosti nabízí svým dočasným obyvatelům neodolatelný výhled na oceán i okolní džungli.

Přepychový interiér je vybaven ručně vyráběným nábytkem, dvěma klimatizovanými ložnicemi, televizí s plochou obrazovkou, kuchyňským koutem, jídelnou i terasou s posezením. Kolem dokola je bujná zeleň. V té jsou k vidění lenochodi, opice či tukani.

Foto: archiv rezortu Costa Verde

Posezení na terase letadla zakomponovaného v džungli.

Za unikátní zážitek si však cestovatelé musejí připlatit. Cena za noc se v leteckém apartmá pohybuje v přepočtu od zhruba 5700 korun do 17 000 korun. Nejdražší je tam ubytování například v období Vánoc a následných svátků, naopak nejlevnější od začátku září do půlky listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám