Hlavní obsah

Ministerstvo varuje turisty před cestami po Mexiku

Ministerstvo zahraničních věcí (MZV) varovalo zájemce o cestu do Mexika, že v hlavním městě a oblastech zejména u hranic s USA bezpečnostní situaci negativně ovlivňuje násilí mezi drogovými kartely. MZV uveřejnilo seznam osmi mexických států, do kterých nedoporučuje cestovat.

Foto: Profimedia.cz

Krásy Mexika zastiňuje zhoršená bezpečnostní situace. Ilustrační foto

Článek

„Bezpečnostní situace v hlavním městě Mexika se velmi zhoršila. V ulicích se množí případy ozbrojeného přepadení. Ministerstvo zahraničních věcí ČR proto doporučuje českým občanům dbát během pobytu zvýšené opatrnosti," uvedl úřad.

Podle ministerstva není možné srovnávat situaci v Mexico City s bezpečností v evropských metropolích. Návštěvníci města by se proto měli chovat obezřetně. Cestovat ministerstvo nedoporučuje do mexického státu Michoacán a sedmi dalších, které jsou u hranic s USA. Vyjmenovalo Durango, Coahuila, Tamaulipas, Nuevo León, Sonora, Baja California Norte a Chihuahua.

Seznam rizikových oblastí v hlavním městě je na webu českého velvyslanectví v Mexiku. Další informace k pobytu v Mexiku jsou k dispozici na webu ministerstva. Celé prohlášení o bezpečnostní situaci najdete zde.

Bývalý mexický prezident Felipe Calderón zahájil před sedmi lety rozsáhlé vojenské tažení proti drogovým kartelům. Provází ho ale vlna násilí, která si doposud vyžádala více než 80 000 mrtvých. V poslední době se podařilo zadržet nebo zlikvidovat několik vůdců těchto zločineckých organizací.

Reklama

Výběr článků

Načítám