Hlavní obsah

Svítící obři dopřejí turistům v Chorvatsku zcela nový pohled

Novinky, fis

Chorvatské oblázkové pláže jsou českým turistům důvěrně známé. Ovšem co takhle pasivní odpočinek na dece či lehátku zkombinovat s tím aktivním? Vypravit se za ním můžete třeba do Záhřebu a Dubrovníku. Na romantiku a historii pak láká Pula, která nabízí obzvláště zajímavou novinku v podobě nového osvětlení přístavu.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na Dubrovník

Článek

Městská „poznávačka“ nemusí být nutně mdlou procházkou mezi památkami. Dubrovník i Záhřeb nabízejí prohlídku města na dvou kolech — nikoliv na bicyklu, nýbrž na vozítku segway. Projížďce předchází kurz řízení, samotnou túru pak vede průvodce.

Trasy Segway City Tour Zagreb a Segway City Tour Dubrovnik patří mezi oblíbené turistické atrakce. Zájemci volí z několika programů v délce od 50 do 135 minut. Segwaye jsou návštěvníkům obou měst k dispozici už od začátku jara.

Foto: Profimedia.cz

Záhřeb

Putování záhřebskou duchovní, politickou a kulturní minulostí, jehož součástí je i výměna čestné stráže před kostelem svatého Marka, si turisté už podeváté mohou užít v rámci akce Záhřebský stroj času. Historická část města se zaplní kejklíři, zpěváky lidových balad i tržnicí s prodejci v tradičních krojích. Událost se proběhne od 25. dubna do 28. září.

Posvítí na minulost

Kromě řady dalších památek zve chorvatská Pula také do loděnice Uljanik na stejnojmenném ostrově. Byla založená už v roce 1856 jako loděnice rakouského válečného námořnictva. Nyní si ji turisté budou moci prohlédnout doslova v jiném světle.

Foto: Profimedia.cz

Loděnice Uljanik

Známý designér osvětlení Dean Skira v loděnici rozsvítil osm jeřábů, díky čemuž vznikly programy nazvané Svítící obři. Veřejnost poprvé uvidí nasvícené jeřáby v rámci festivalu Visualia od 2. do 4. května.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám