Hlavní obsah

Peklo na zemi: Pevnost, kde místnosti splynuly v jednu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z prochladlých útrob ruské pevnosti Zvěrjev mrazí nejen kvůli nízké teplotě. Zůstala nevyužitá, opuštěná a záhadná. Občas sem zamíří alespoň turisté toužící po dobrodružství.

BEZ KOMENTÁŘE: Pevnost Zvěrjev

 
Článek

Dát si pozor, kam člověk šlape, je obzvláště důležité při návštěvě pevnosti Zvěrjev nedaleko ruského Petrohradu. Z části je značně poškozená požárem, který tu vypukl v druhé polovině 20. století. Kromě toho se na stavbě samozřejmě celkově podepsala uplynulá léta.

Pevnost pochází ze 70. let 19. století a o její výstavbu se významně zasloužil inženýr Konstantin Zvěrjev, jehož jméno nese dodnes. Někteří mohutnému komplexu říkají také Peklo na zemi.

Foto: Profimedia.cz

Část interiéru pevnosti zničil před desítkami let požár.

V prostorách pevnosti bylo dříve uskladněné palivo. To se při zmíněném požáru vznítilo a některé místnosti zřícením zdí splynuly v jednu. Navíc zasažená místa zůstala ohořelá a černá. Takový výjev nemá k zažité představě pekla skutečně příliš daleko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám