Hlavní obsah

O víkendu se zastavily poslední krkonošské vleky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařská sezóna letos skončila vzhledem k teplému počasí a nedostatku sněhu zhruba o tři týdny dříve než v minulých letech. V neděli se zastavily také poslední krkonošské vleky, které byly ještě v provozu - na sjezdovce Anděl na Černé hoře a na Javoru v Peci pod Sněžkou.

Foto: Dáša Palátková, Právo

Na rozdíl od minulých let zimní sezóna 2013/2014 českým lyžařům příliš nepřála. Ilustrační foto

Článek

Minulý rok se například na Černé hoře a ve Špindlerově mlýně lyžovalo až do 21. dubna. Letošní lyžařská sezóna ale skončila už začátkem tohoto měsíce. Na krkonošských hřebenech zbyl sníh už jen v nesouvislých vrstvách.

„Na většině cest už žádný sníh není, částečně zůstává například na cestě údolím Bílého Labe, proto zájemcům o hřebenovou túru doporučujeme, aby si na cesty vzali pevnou obuv,“ řekl velitel horské služby Adolf Klepš. V dubnu 2013 přitom krkonošské hřebeny pokrýval více než metr sněhu.

Stejně jako v Krkonoších se poslední vlek o víkendu zastavil také na Ovčárně v Jeseníkách. Například lyžařské areály na Klínovci, Božím Daru, Neklidu nebo Železné Rudě ukončily sezónu už v průběhu března.

Reklama

Výběr článků

Načítám