Hlavní obsah

Česko je 28. nejpopulárnější destinací světa, vede Francie

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žebříčku nejpopulárnějších turistických lokalit kraluje Francie s počtem 81,4 miliónu návštěvníků ročně. Jeden z nejromantičtějších států Evropy navštěvuje o necelých 20 miliónů turistů více než patnáctkrát větší USA. Česká republika se z padesátky nej lokalit umístila na 28. pozici.

Foto: Movehub.com

Mapa zobrazuje turisticky nejoblíbenější země světa barevně podle ročního počtu návštěvníků (v tisících a miliónech).

Článek

Možná pro mnohé překvapivě stojí Francie v čele turisticky nejatraktivnějších destinací světa. Předběhla i mnohanásobně rozlehlejší země, jako jsou například Rusko (24,9 miliónu turistů ročně) nebo USA (62,7 turistů ročně).

Mapa vytvořená cestovatelským portálem Movehub rozdíly v návštěvnosti přehledně vyznačuje barvami. Byla vytvořená na základě dat shromážděných v databázi World Statistics.

Úspěch slaví také Česko

Česká republika se sice neprobojovala do první dvacítky, ale v padesátce nejnavštěvovanějších destinací světa se umístila těsně za první polovinou, konkrétně na 28. místě s počtem 8,8 miliónu turistů ročně. Toto číslo ale neodpovídá údajům Českého statistického úřadu, podle jehož dat přijelo minulý rok do Česka 7,3 miliónu turistů.

Jako naopak nejméně navštěvované lokality uvádí Movehub dle dostupných dat Šalamounovy ostrovy, Moldávii, Marshallovy ostrovy, Kiribati a Tuvalu v Oceánii. Na poslední ze jmenovaných míst se ročně podívá údajně pouze 1200 turistů.

10 nejnavštěvovanějších destinací světa podle mapy Movehub (číselné údaje jsou v miliónech)
1.Francie81,4
2.USA62,7
3.Čína57,6
4.Španělsko56,7
5.Itálie46,1
6.Turecko34
7.Velká Británie29,3
8.Německo28,4
9.Rusko24,9
10.Malajsie24,7
28.Česká republika8,8

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám