Hlavní obsah

Fotograf dostal 75 vzletů letadel do jednoho efektního snímku

Novinky, fis

Kdyby se pětasedmdesát letadel odlepilo ze dvou ranvejí jednoho letiště ve stejný moment, jen těžko by šlo zabránit nehodě. Americký fotograf tuto situaci dokázal vytvořit bezpečně. Stačil dobrý nápad, trpělivost a photoshop.

Foto: Mike Kelley, Profimedia.cz

Působivá fotografie nazvaná Wake Turbulence

Článek

Umíte si představit odlet, při němž se kolem letadla, ve kterém sedíte, hemží v bezprostřední blízkosti desítky dalších? Jak by taková situace vypadala při pohledu zvenčí, ukazuje na originálním snímku losangeleský fotograf Mike Kelley.

Celkem osm hodin strávil Kelley tvorbou 370 snímků letadel opouštějících mezinárodní letiště v Los Angeles. Poté ve photoshopu 75 fotografií slepil v jednu. Je na ní doslova hejno letadel. Kromě desítek vzlétajících je v dálce možné spatřit také několik přistávajících. Protože fotil Kelley odlety ze dvou ranvejí, jsou některá letadla výrazně menší než jiná.

Kelley, který se zaměřuje především na focení architektury a interiérů, prodává snímek na svých webových stránkách v různých formátech. Jeho cena není malá. Začíná na 400 dolarech (8000 korun) a vyšplhává se až ke 1325 dolarům (26 400 korun).

Podobný nápad měl před časem i kalifornský fotograf Cy Kuckenbaker. Ten dokonce vytvořil časosběrné video, které zachycuje pohyb letadel nad letištěm v San Diegu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zrychlené video zachycuje nebe plné letadel nad letištěmVideo: vimeo.com

Za tři a půl hodiny natočil na 60 různě velkých, barevných a typově jiných letadel, která potom poskládal do 23sekundového záznamu.

Časosběrné video londýnského letiště Heathrow zase ukazuje pohyb letadel nad nejvytíženějším letištěm v Evropě.

BEZ KOMENTÁŘE: Jedno za druhým přistávají letadla na londýnském letišti Heathrow ve zrychleném časosběru

Reklama

Výběr článků

Načítám