Hlavní obsah

Slavná britská restaurace se kvůli rekonstrukci přesune až do Austrálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý britský podnik The Fat Duck, ověnčený třemi michelinskými hvězdami, se dočasně přestěhuje do Austrálie. V pondělí to oznámil její majitel, šéfkuchař Heston Blumenthal. Podle australských médií zpráva zní téměř jako aprílový žert, jenže byla zveřejněna už v pondělí.

BEZ KOMENTÁŘE: V restauraci The Fat Duck je pro strávníky každé jídlo zážitkem

 
Článek

Podnik The Fat Duck (Tlustá kachna), který sídlí ve vesnici Bray západně od Londýna, se v lednu 2015 na půl roku uzavře, aby mohly prostory projít rekonstrukcí. Celý provoz se na tu dobu přesune do australského města Melbourne.

„Restaurace The Fat Duck sídlí v historické budově. Byl jsem si dlouho vědom toho, že přijde chvíle, kdy bude třeba ji modernizovat. Koneckonců ta stavba pochází z roku 1640," uvedl Blumenthal. Restaurace zahájila provoz v roce 1995 a stála u zrodu takzvané molekulární gastronomie, která spojuje moderní vaření s vědou.

Blumenthal, často označovaný za kulinářského alchymistu, s oblibou vytváří nezvyklé kombinace, jako je třeba zmrzlina ze slaniny s vejci či šnečí kaše. Někdy se experiment nevydaří. V roce 2009 musela být restaurace na dva týdny uzavřena kvůli epidemii noroviru poté, co po návštěvě podniku onemocnělo více než 500 hostů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám