Hlavní obsah

Na palubách letadel ČSA už se nemusejí vypínat mobily

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České aerolinie od letní sezóny uvolní pravidla používání přenosných elektronických zařízení na palubách letadel. Ovšem za podmínky, že je pasažéři přepnou do režimu Letadlo/Flight Safe.

Foto: Profimedia.cz

ČSA uvolňují pravidla používání elektronických zařízení na palubách svých letadel. Ilustrační foto

Článek

Od 30. března budou moci pasažéři letadel společnosti ČSA používat během pojíždění, startů i přistání malá elektronická zařízení. Do této kategorie spadají chytré telefony, tablety, čtečky knih a další zařízení, která lze bezpečně držet v ruce nebo uložit do kapsy sedadla.

Součásti zmíněných přístrojů (například kabely nebo sluchátka) nesmějí blokovat uličku. Cestující by s používáním elektroniky měli počkat, dokud si nevyslechnou bezpečnostní pokyny. Důležitou podmínkou je také aktivace módu Letadlo neboli Flight Safe. Přístroje, které tuto funkci nemají, musejí zůstat po celou dobu letu vypnuté.

Nařízení týkající se notebooků se nemění. Pasažéři je na palubě mohou používat do okamžiku uzavření vstupních dveří letadla. Poté je musejí vypnout a uložit buď pod sedadlo, nebo do boxů určených na příruční zavazadla. V průběhu letu pak notebook mohou znovu používat ve zmíněném režimu nebo s vypnutým Wi-Fi modulem až do momentu klesání.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Výjimka platí pro cestující sedící na sedadlech u nouzových východů. Těm není z bezpečnostních důvodů dovoleno používání žádných elektronických zařízení během pojíždění, vzletů nebo přistání.

Reklama

Výběr článků

Načítám