Hlavní obsah

Papež umožnil turistům vstup do zahrad své letní rezidence

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od března jsou zahrady u papežského letního sídla stojícího zhruba 30 kilometrů jihovýchodně od Říma přístupné veřejnosti. Návštěvníci na toto místo s bohatou historií zatím mohou jedině s průvodcem.

Foto: Profimedia.cz

Pohled do části zahrady u rezidence Castel Gandolfo

Článek

Po předchozí registraci na internetu se mohou turisté v Itálii nově vypravit také do zahrad přiléhajících k rezidenci Castel Gandolfo. Ta už několik století slouží jako letní sídlo hlavám katolické církve.

Bez problémů si lze dohodnout průvodcovský výklad v italském či anglickém jazyce, se včasnou žádostí je možný také ve francouzštině, němčině nebo španělštině. Prohlídky zahrad se zájemci mohou zúčastnit denně kromě neděle.

Foto: Profimedia.cz

Kolem pečlivě upravených trávníků a keřů papežských zahrad se nyní procházejí už i turisté.

Sídlo na pětapadesátihektarovém pozemku má zajímavou minulost. Tak například za druhé světové války sloužila tato neutrální papežská půda jako úkryt stovkám lidí, kteří se chtěli zachránit před leteckým bombardováním země. V té době se tam narodily desítky dětí.

Foto: Profimedia.cz

Papežské letní sídlo a jeho malebné okolí.

Jan Pavel II. se na Castel Gandolfu aktivně věnoval sportům. Hrál tady fotbal, tenis a nechal tu dokonce vybudovat i bazén. Současný papež František se rozhodl podělit o půvab zdejších rozlehlých zahrad se širokou veřejností. Jaké další úmysly má s tímto místem, ukáže čas.

Reklama

Výběr článků

Načítám