Hlavní obsah

Předražený hotelový pokoj se po několika měsících rozteče

Novinky, fis

Vytvořit společně s profesionálními designéry hotelový pokoj dle svého vkusu může ten, komu na účtu přebývá 140 000 liber (téměř 4,6 miliónu korun). Na takovou částku vyjde návrh vlastního pokoje ve švédském Ice hotelu, který je postaven výhradně z ledu a sněhu.

BEZ KOMENTÁŘE: Ledový hotel ve Švédsku je pokaždé originálem

 
Článek

Známý ledový hotel Jukkasjärvi na severu Švédska připravil na příští zimní sezónu speciální nabídku. Za částku přesahující v přepočtu 4,5 miliónu korun si tady zájemce může ve spolupráci s designéry vytvořit vlastní pokoj. V rámci této ceny se v něm mimo jiné může také ubytovat.

A jak by celá akce měla proběhnout? Za tím, kdo si tento speciální zážitkový balíček objedná, dorazí skupinka designérů pracujících na výstavbě hotelu přímo domů kvůli konzultaci všech představ a nápadů.

Až se pokoj na jaře 2015 rozpustí, jeho tvůrce obdrží nádobu s vodou z rozpuštěného ledu, z něhož byl pokoj postaven, společně s náčrty a fotografiemi místnosti. Ty poslouží jako vzpomínka.

Zas a znovu

Hotel, umístěný 200 kilometrů severně od polárního kruhu, je každoročně v průběhu několika týdnů budován znovu. Funguje vždy od prosince do dubna, poté roztaje pod hřejivými paprsky jarního slunce.

Jako stavební materiál slouží hlavně led z blízké řeky Torne. Ta se stále ještě vyhýbá znečištění, takže led z ní je skutečně kvalitní a odborníci, kteří s ním pracují, si ho pochvalují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám