Hlavní obsah

Orlickoústecko plánuje 140 kilometrů stezek pro cyklisty

Mezi Českou Třebovou, Ústím nad Orlicí a Litomyšlí by měla vzniknout 140 kilometrů dlouhá síť propojených terénních stezek pro kola, takzvaných singletrailů nebo singletracků. Jejich výstavba je podstatně levnější než budování širších asfaltových cyklostezek.

Foto: Profimedia.cz

Na Orlickoústecku najdou v budoucnu cyklisté lepší sportovní zázemí. Ilustrační foto

Článek

Záměr počítá se čtyřmi lokalitami a nástupními místy, ze kterých budou vycházet okruhy různé obtížnosti. Nejlehčí trasy zvládnou i rodiny s malými dětmi, na nejtěžších úsecích s překážkami si užijí i ti nejnáročnější sportovci. Terénní stezky mají být vybudovány z přírodního materiálu, jako je zaválcovaný štěrkopísek, místy i kámen nebo dřevo.

Výchozími místy budou Andrlův chlum u Ústí nad Orlicí a Peklák, Kozlov a Rybník u České Třebové. Většina bude vzájemně propojena stezkami. Budou poskytovat zázemí, tedy parkování, restauraci, ubytování, servis s myčkou kol a informační servis. Celková délka tras se odhaduje na 140 kilometrů.

Starostové měst se zatím dohodli na pořízení úvodní podrobné studie, kterou zastřeší svazek obcí Region Orlicko-Třebovsko. Informovala o tom manažerka projektu Renata Šedová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám