Hlavní obsah

Víkendem zřejmě skončí sezóna v řadě českých skiareálů

Tento víkend zřejmě ukončí sezónu množství lyžařských středisek v ČR. Důvodem je oteplení a malý zájem lyžařů. Místy jsou ale podmínky pro lyžování podle vlekařů stále dobré. Někteří se proto nevzdávají a chtějí vydržet až do konce března.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

V Česku si milovníci zimních sportů už brzy nezalyžují. Ilustrační foto

Článek

Nadcházející víkend bude zřejmě posledním pro některá střediska v Krkonoších. V areálech leží většinou méně než půl metru sněhu. Některé už také nabízejí snížené jízdné - například Ještěd v Jizerských horách nebo Rokytnice nad Jizerou v Krkonoších, přestože jarní prázdniny ještě neskončily. Poslední víkend má před sebou zřejmě také lanovka na Benecku. Dobré podmínky ještě nabízí Harrachov. Špindlerův Mlýn počítá s tím, že sezónu ukončí možná až v dubnu.

V Jizerských horách se ještě lyžuje na Tanvaldském Špičáku, velmi dobré jsou podmínky třeba v areálu Černá Říčka nebo Rejdicích na pomezí Jizerských hor a Krkonoš. Provoz už ukončil areál v Josefově Dole a o víkendu skončí pravděpodobně i Bedřichov.

V Orlických horách leží například v Deštném na sjezdovkách do 40 centimetrů sněhu, v Říčkách až 60 čísel. V Červené Vodě jsou v provozu obě sjezdovky, na tratích leží od 30 do 80 centimetrů sněhu. Konec sezóny naopak oznámili ve Zdobnici.

Lyžování končí nejspíš i na Špičáku

V Krušných horách se už se sezónu rozloučil Bouřňák a v Lužických horách areál v Horním Podluží. Z krušnohorských středisek je v provozu například ještě Telnice nebo Klíny, kde je až 40 centimetrů sněhu. Velmi dobré podmínky hlásí areál na Klínovci se zhruba půl metrem sněhu.

Na západě Šumavy možná zavře poslední sjezdovku tamní největší areál Špičák. Pokud by ještě přišel sníh a mráz, vleky znovu spustí. V provozu ještě zůstávají střediska Nad nádražím, Belveder, Goldhof či Samoty. V jihočeské části Šumavy chce většina areálů udržet provoz minimálně do poloviny března. O víkendu budou otevřeny například Zadov nebo Kvilda a na Lipně leží až půl metru sněhu.

Na Vysočině jsou otevřeny poslední dvě sjezdovky — novoměstský Harusův kopec a Šacberk u Jihlavy. Ve středních Čechách jsou v provozu dvě střediska — Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku a Chotouň u Prahy. Lyžovat by se tam mělo podle vlekařů minimálně ještě týden.

V Jeseníkách v nejvyšších polohách Ovčárny a Pradědu leží od nesouvislé pokrývky do 40 centimetrů sněhu. Zastaven byl areál ve Filipovicích, na Dolní Moravě se zastavila jedna lanovka. Naplno naopak jede například středisko v Koutech.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

V Beskydech jsou místy ještě podmínky slušné, ale zájem lidí je podle vlekařů spíše podprůměrný. Lyžařský areál v Mostech u Jablunkova má v provozu stále jednu sjezdovku, kde leží v průměru až 45 centimetrů sněhu. Sezónu zřejmě ukončí o víkendu. V neděli ukončí provoz asi také Razula ve Velkých Karlovicích a také středisko Troják v Hostýnských vrších. Do konce března chtějí provoz udržet beskydské areály Ski Bílá nebo Kohútka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám