Hlavní obsah

Dobrodružný festival Kolem světa opět míří do Prahy

Novinky, Klára Fischleinová

Už příští týden bude víkend opět patřit cestovatelům. Alespoň tedy v Praze v Kulturním domě a Multikině Ládví, kde se po necelém půl roce znovu na dva dny usídlí festival Kolem světa. Některé destinace si návštěvníci prohlédnou dokonce ve 3D.

Foto: Rudolf Švaříček

Na festivalu Kolem světa se vydáte do končin, kam byste se jinak možná nepodívali.

Článek

Cestovatelský festival Kolem světa, který se v Praze naposledy konal loni v listopadu, nabídne v sobotu 15. a v neděli 16. března opět doslova natřískaný program. První festivalový den odstartuje ve Velkém sále KD Ládví v 10:30 přednáška Lukáše Synka o Arménii, neděli zahájí na tomtéž místě Vladislav Hošek povídáním o Nepálu.

„Velkolepou novinkou bude nový dokument Dana Přibáně Trabantem až na konec světa, který návštěvníci budou moci zhlédnout už dva dny po premiéře,“ řekl Novinkám pořadatel festivalu Karel Wolf. Promítání dokumentu proběhne v sobotu od 18:45 do 20:00 ve Velkém sále KD Ládví.

Škodovka místo trabantu

Fandové 3D filmu zažijí téměř jako na vlastní kůži Šrí Lanku s Tomášem Lounem v neděli odpoledne a v podvečer v Malém sále KD Ládví. Hned poté bude následovat 3D expedice do Norska s Matějem Boháčem.

„Dál bych doporučil přednášku Rudolfa Švaříčka, který vyrazil několikrát na Novou Guineu — naposledy společně s rybářem Jakubem Vágnerem. Hledali tam největší ryby světa,“ doplnil Wolf. Zážitky Rudolfa Švaříčka si můžete poslechnout v neděli od 18:45 ve Velkém sále KD Ládví.

„Svérázný příběh odvypráví také Jiří Folbrecht s Michalem Mázlem. Jsou z mladé generace, která se vydala po stopách Dana Přibáně. Mladí kluci vyjeli starou škodovkou na konec světa a cestou se dostali do spousty problémů. Jejich přednáška Škodovkou na hranice Číny bude hodně dobrodružná,“ popsal Wolf. Této části programu se můžete zúčastnit v sobotu od 11:45 ve Velkém sále KD Ládví.

Kde zajít na Kolem světa

Na festival Kolem světa můžete zavítat poslední březnový víkend také v Olomouci, od 11. do 12. dubna pak dobrodruhy přivítá Plzeň. Do Prahy se akce znovu vrátí až koncem listopadu.

Účastníky festivalu budou mezi projekcemi bavit tanečníci a hudebníci z Asie, Indie i Orientu. Představí se třeba bubeníci z Konga, tanečnice z Indonésie, Vietnamu stejně jako tanečník z Kapverdských ostrovů. Celý program si prohlédněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám