Hlavní obsah

Divoký karneval v brazilském Riu je v plném proudu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro po roce znovu rozproudil tradiční festival. Ulice zaplnily průvody masek, alegorické vozy, hudba se rozezněla naplno. Barevné veselí začalo v pátek a potrvá do úterka. Slavný karneval přitáhne každý rok milióny diváků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rio de Janeiro opět žije slavným karnevalemVideo: Reuters

 
Článek

Rytmy samby a salsy uvedou do pohybu snad i zapřisáhlého odpůrce tance. Brazilské Rio de Janeiro přesně těmito tóny zní. Koncem minulého týdne tady totiž začal tradiční festival.

V neděli navíc festivalový král Momo s královnou Leticií Guimaraesovou odstartovali Sambodrom, což je soutěžní přehlídka jednotlivých škol samb. Stejně jako každý rok o titul nejlepší školy samby soupeří 12 souborů s desítkami tanečnic a stovkami hudebníků.

Brazilci na festivalových kostýmech nijak nešetří. Lesklé a třpytivé úbory zdobí velká pera i barevné květiny. Dámy v obřích sukních se sotva mohou pohybovat, zkrátka však nepřijdou ani mužští účastníci. Ty zdobí například prošívané límce, velké klobouky i výrazné čelenky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám