Hlavní obsah

Plavání s delfíny vyšlo z módy. Na Bahamách se turisté koupou s prasaty

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo touží zažít plavání s delfíny, jiný třeba s prasaty. Ať už se toto přání zdá jakkoli bizarní, davy turistů kvůli němu směřují na Bahamy. Právě tam se jim může lehce splnit. Prasata tu mají v oblasti Exuma vlastní pláž. Dokonce i ve vodě jsou jako doma.

BEZ KOMENTÁŘE: Prasata obývají bahamskou pláž

 
Článek

Skupina přibližně dvaceti prasat obývá ostrov Big Major Cay na Bahamách. Velcí strakatí čuníci hbitě pobíhají po písčité pláži a stejně obratně plavou podél pobřeží. Je fascinující, s jakou lehkostí se drží na hladině.

Suverénními plavci jsou také malá selata. A zatímco člověka slaná voda v nose pořádně potrápí, bahamská prasata si s ní hlavu nelámou. Neváhají a vrhají se do vln bez ohledu na to, kolikrát jim omyjí hlavu.

Opatrnější návštěvníci prasata sledují a krmí z loděk, ostatní s nimi dovádějí přímo ve vodě. Zvířata si na turisty natolik zvykla, že se jich nejen nebojí, ale dokonce na ně sama dorážejí. Nejspíš hlavně proto, že čekají pamlsek.

Jak se sem prasata dostala, nikdo přesně neví. Podle jedné z verzí je tady před lety nechali námořníci, kteří si je sem přivezli jako zdroj obživy. Jiný příběh tvrdí, že jsou tato prasata cíleně vytvořeným lákadlem, které má na Bahamy přivábit více turistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám