Hlavní obsah

Rozbouřené vlny oceánu pokořili u britského pobřeží windsurfaři

Novinky, fis

Severské počasí, které zachvátilo Velkou Británii, poskytlo předminulý víkend ideální podmínky pro finále windsurfařského závodu. Účastníci se do rozbouřených vln Atlantského oceánu sjeli z různých koutů světa - například z Brazílie, Francie či Německa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odvážní windsurfaři v běsnícím oceánuVideo: Reuters

 
Článek

Rychlosti až 120 kilometrů v hodině dosahoval během druhého únorového víkendu vítr u pobřeží britského hrabství Cornwall. Právě tam se utkala desítka windsurfařů ve finálovém kole soutěže Red Bull Storm Chase, která se koná výhradně v extrémních podmínkách.

Závodníci musejí čekat celé měsíce, než se najde další vhodné místo. V loňském roce se tato soutěž uskutečnila koncem ledna v Irsku, v srpnu pak v australské Tasmánii.

Silné a vysoké vlny si se sportovci chvílemi pohrávaly jako s gumovými panáky, některé z nich z prken nelítostně shodily. Ovšem právě dramatické prostředí bylo kýženou výzvou.

Více o hrabství Cornwall

Je na samém západu Velké Británie a sousedí s hrabstvím Devon.

Žije tu více než půl miliónu obyvatel.

Zisk z turismu je významnou položkou zdejší ekonomiky.

Cornwall si zakládá na tradiční hudbě - existuje tady množství mužských pěveckých sborů i dechových kapel.

Protože toto hrabství obklopuje ze tří stran oceán, patří neodmyslitelně do místní gastronomie rybí speciality.

I přesto, že pro sebe navzájem byli závodníci konkurencí, při jízdě jeden druhého povzbuzovali. Drsné podmínky tedy kompenzovala vřelá atmosféra. Finále soutěže vyhrál Francouz Thomas Traversa, druhé místo obsadil Marcillio Browne z daleké Brazílie, jako třetí se umístil Němec Dany Bruch.

Reklama

Výběr článků

Načítám