Hlavní obsah

Model procestuje zadarmo svět a ještě mu za to zaplatí

Novinky, fis

Jeho vášní je cestování. Po dobu jednoho roku se pro něj největší hobby stane také obživou. Mladý Australan získal práci snů, při které procestuje svět, nezaplatí za to vůbec nic a navíc dostane ještě 100 tisíc dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Mladý Australan prožije rok plný cestování křížem krážem po světě. Ilustrační foto

Článek

Model a dobrodruh Tyson Mayr pocházející z australského Queenslandu začne v březnu žít kočovným životem. Jeho „domovem” bude každou chvíli úplně jiné místo. Právě neustálé pendlování má totiž v popisu své nové práce, jíž získal od cestovní společnosti Jauntaroo. V konkurzu porazil 3000 zájemců z 99 zemí světa.

Mayr navštíví během jednoho roku zhruba 50 destinací. Podívá se například do Berlína, Řecka, na Jamajku, Maledivy nebo na Bahamy. Přibližně v 50 zemích světa už doposud byl, protože cestování je neodmyslitelnou součástí jeho života.

Všechny výlohy bude mít Mayr hrazené a k tomu získá ještě 100 tisíc dolarů (v přepočtu přes dva milióny korun) za to, že se bude na blogu a sociálních sítích dělit s ostatními o své nevšední zážitky. V psaní má praxi. Jeho cestovatelské články už otisklo hned několik australských magazínů.

A jaké další podmínky musí pro toto zaměstnání Mayr splňovat? Mimo jiné schopnost snášet dlouhé lety do exotických destinací, zápal pro dobrodružství nebo také touhu poznávat odlišné kultury a kuchyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám