Hlavní obsah

Češi berou o jarních prázdninách Alpy útokem

Novinky, jky

Mimořádný zájem o lyžování v Alpách hlásí české cestovní kanceláře. Sehnat v termínu jarních prázdnin zájezd do Alp sice ještě technicky možné je, výběr už se ale extrémně ztenčil, a na zájemce tak spíše už čekají jen poslední místa. Zájem je údajně výrazně vyšší než loni.

Foto: Profimedia.cz

Zimní sezóna v Alpách právě vrcholí.

Článek

"Už od začátku roku jsme měli vyšší prodeje kvůli nedostatku sněhu na českých horách. Tím se postupně zaplnily i termíny kolem jarních prázdnin. Nyní doprodáváme do většiny středisek poslední místa,“ říká Jan Osúch z cestovní kanceláře Nev-Dama.

S tímto názorem se ztotožňuje i mluvčí cestovní kanceláře Firo Tour Pavlína Pešová: „Z lyžařských zájezdů vede zájem o rakouské a italské Alpy. V případě lyžařských zájezdů téměř polovina našich klientů volí týdenní pobyty a cca stejně velký počet vyhledává kratší pobyty na tři či čtyři noci. Byť je výběr lyžařských zájezdů už hodně omezený a jsou z velké části vyprodány, jak z týdenních, tak kratších pobytů ještě máme co nabídnout.”

Za poslední dny napadlo v Itálii místy až přes 200 cm sněhu, ve všech hlavních střediscích panují ideální lyžařské podmínky.

Itálie nebo Kapverdy?

Čechy lákají do Alp taky doprovodné akce. Například ve Val di Fiemme začne 26. února tradiční festival ochutnávek lokálních sýrů a vín přímo na sjezdovkách a v restauracích v údolí. Ve Val di Fassa se pak 21. února poběží závod skialpinistů kolem Sella Rondy.

Ve Val di Fiemme je aktuálně v nadmořské výšce 2340 metrů 270 čísel sněhu, z toho 120 centimetrů napadlo v minulém týdnu. Obdobná je ale situace třeba i v Livignu, Pejo či San Martino di Castrozza/Passo Rolle.

„Někteří mají v zimě raději teplo. Naší letošní novinkou na toto období roku jsou Kapverdské ostrovy – exotická plážová destinace dostupná za pouhých šest hodin letu z Prahy. Týdenní all inclusive pobyt na Kapverdách ve čtyřhvězdičkovém hotelu je možno v rámci last minute pořídit za ceny pod dvacet tisíc korun,” dodala Pešová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám