Hlavní obsah

Turisté si za pobyt v Dubaji připlatí

Novinky, fis

Od konce března by měla v Dubaji ve Spojených arabských emirátech začít platit daň z cestovního ruchu. Turisté na ni narazí u cen za ubytování. Výše poplatku bude záviset na typu zařízení, kde se cestovatel rozhodne ubytovat.

Foto: Profimedia.cz

Dubaj patří k nejrychleji rostoucím městům světa.

Článek

Brzy budou muset turisté směřující do Dubaje sáhnout o něco hlouběji do kapsy. Už za necelé dva měsíce totiž ubytování kvůli dani z cestovního ruchu podraží. Poplatek se bude pohybovat od sedmi do 20 dírhámů, v přepočtu tedy zhruba od 40 do 110 korun za pokoj na jednu noc. Výše částky bude záviset na typu ubytování.

Peníze získané na dani z cestovního ruchu budou použity na propagaci Dubaje jako populární dovolenkové destinace i na rozvoj místního turismu a obchodu. Právě cestovní ruch je jedním z hlavních pilířů ekonomiky tohoto rychle se rozrůstajícího města.

Počet návštěvníků se v Dubaji za posledních osm let zdvojnásobil. Ročně sem zavítá okolo 10 miliónů lidí. Do roku 2020 by si zdejší vláda přála i z tohoto čísla udělat dvojnásobek. Lákat by město chtělo v budoucnu například na největší podvodní hotel světa, jehož výstavbu plánuje.

Anketa

Navštívili jste Dubaj?
Ano
34,6 %
Ne
26,5 %
Ano, ale podruhé už bych tam nejel(a)
11,3 %
Ne a neplánuji to
27,6 %
Celkem hlasovalo 283 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám