Hlavní obsah

Unikátní expozice návštěvníky šokuje i rozesměje

Novinky, fis

Kontroverzní muzeum funguje už téměř 20 let v kanadské provincii Alberta. Jsou tu vystaveny desítky hlodavců převlečených za lidi. Některé návštěvníky rozsáhlá expozice pobuřuje, jiným se naopak zdá vtipná.

BEZ KOMENTÁŘE: Kanadské muzeum vystavuje vycpané hlodavce napodobující lidi

 
Článek

V Torringtonu v kanadské Albertě otevřelo v roce 1996 zvláštní muzeum Gopher Hole (Hlodavčí díra). Jeho expozice se zaměřuje na vypreparované hlodavce. Ve 47 expozicích jich figuruje okolo 70. Všichni jsou převlečení za lidi a imitují běžné lidské činnosti — učení ve škole, stolování, hraní kulečníku, dovádění na hřišti, návštěvu kadeřnice, svatbu nebo třeba rande při měsíčku.

V populárním muzeu, kterým projdou ročně tisíce návštěvníků, si kromě jiného prohlédnete také hlodavce převlečené za hokejistu, kovboje, lovce, indiána, hasiče a rybáře. U řady z nich si můžete přečíst také bublinu s citací ve stylu komiksu.

Muzeum je otevřené denně od začátku června do konce září. Vstupné vyjde dospělého jen na dva kanadské dolary, v přepočtu tedy na necelých 40 korun. Děti do čtrnácti let pak platí čtvrtinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám