Hlavní obsah

Dolní Rakousko: Lyže, sněžnice a špetka češtiny

Střediska Dolního Rakouska lákají milovníky sněhu, aby si užili kouzelné zimní dny na upravených sjezdovkách, běžkařských trasách, ve snowparcích, ale třeba i s dětmi na saních. Zkrátka nepřijdou ani nadšenci do bruslení nebo stále více oblíbeného skialpinismu. A pokud vás neláká ani jedno, zkuste třeba sněžnice.

Foto: Mostviertel Tourismus

Lyžování na Hochkaru láká lyžaře všech stupňů pokročilosti.

Článek

Střediska Dolního Rakouska se rozprostírají ve vzdálenosti pouhé jedné až dvou hodin jízdy autem od Vídně – tedy necelých 200 kilometrů od hranic v Dolním Dvořišti. Oblast Dolního Rakouska nabízí mnoho lyžařských a snowboardových sjezdovek, ze kterých si vybere každý. A představte si, narazit tu můžete i na lyžařského instruktora, který mluví česky.

Nejvýše položené horské středisko Hochkar (1 800 metrů nad mořem) je sázkou na jistotu už proto, že je tu sníh takřka neustále a 19 kilometrů upravených sjezdovek většině rekreačních lyžařů postačí. Nově Hochkar nabízí také freeride s průvodcem na nekonečných a nedotčených svazích s hlubokým sněhem. Jestliže chcete dát děti do lyžařské školky a bojíte se jazykové bariéry, lyžařská škola JoSchi-Schischule disponuje i česky mluvícím instruktorem.

Foto: Mostviertel Tourismus

Běžkování není pro každého, nekonečná bílá stopa však má své nepopiratelné kouzlo.

Středisko Gemeindealpe Mitterbach se může v rámci 14 kilometrů sjezdovek pochlubit i nejprudší sjezdovkou s přírodním sněhem v Dolním Rakousku. Pro tuto sezónu navíc nově připravilo také dvě vyznačené skialpinistické trasy různých stupňů obtížnosti.

První krůčky na sněhu či mílové kroky na sněžnicích

Rodiny však mívají trochu jiné požadavky, a tak povětšinou směřují do střediska Annaberg, kde vyjma 20 kilometrů sjezdovek a FIS tratí či sjezdovek s boulemi nechybí ani dostatek míst pro lyžování s malými dětmi. Alternativou pak může být třeba středisko St. Corona am Wechsel, kde se ve speciálním dětském parku s lyžařskou školkou a sáňkařskou loukou učí první krůčky na sněhu. Uznávaná lyžařská škola společně s mírnými svahy a jistotou sněhu zaručí zábavu dětem i začátečníkům všech věkových skupin.

Foto: Profimedia.cz

Snežnice jsou každým rokem populárnější zimní zábavou.

Máte všechno vyzkoušené a nechce se vám nazouvat lyže. Nazujte tedy sněžnice. Středisko Reichenau an der Rax uchvátí všechny silou hor právě při procházkách na sněžnicích. Pocit úžasu a uvolnění z okolní zasněžené přírody střídá příjemný gurmánský zážitek v některé z typicky horských chat na hoře Rax.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám