Hlavní obsah

Jízda speciálním taxíkem se prodraží. Z letiště do hotelu vozí turisty za tisíce

Novinky, fis

Severonorské město Kirkenes začalo turistům nabízet zvláštní způsob dopravy z letiště do místního sněhového hotelu. Zajišťuje ji totiž osmičlenné psí spřežení táhnoucí sáně. Tento působivý zážitek se ovšem docela prodraží.

Foto: Archiv hotelu Kirkenes

Psí taxi v Norsku vozí turisty po bílých horských pláních. Ilustrační foto

Článek

Od poloviny minulého týdne se mohou turisté v norském městě Kirkenes svézt speciálním taxíkem. Nepohání ho motor, nýbrž síla osmi aljašských huskyů. Jejich cesta vede ze zdejšího letiště do nedalekého sněhového hotelu.

Třičtvrtěhodinová jízda psím taxi vyjde turistu na 2300 norských korun, což je v přepočtu zhruba 7500 korun. Spřežení prosviští zasněženými pláněmi až ke vchodu do sněhového hotelu Kirkenes. Ten byl poprvé otevřen už v roce 2006. Funguje zpravidla od konce podzimu do jara, kdy roztaje. Další rok je vybudován znovu.

BEZ KOMENTÁŘE: Prohlídka sněhového hotelu Kirkenes

Jedna noc v hotelu, který lze přirovnat k obřímu iglú, stojí v přepočtu okolo 8000 korun. Hosté tady spí při teplotě až minus 35 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejkrásnější aurora borealis nad Evropou

Jestli byste si přáli vidět na vlastní oči polární záři, ale nechce se vám putovat až na Aljašku nebo třeba do Grónska, vydejte se za barevným rejem světel po...

Výběr článků

Načítám