Hlavní obsah

Legální marihuana jako magnet na turisty

Novinky, fis

V Coloradu se od 1. ledna letošního roku jako v prvním státě USA smí legálně prodávat marihuana pro osobní použití. Toho chytře využili obchodníci v cestovním ruchu a začali turisty lákat na unikátní zážitky z cesty točící se právě kolem marihuany v jejích různých podobách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turisté mají o marihuanové túry zájemVideo: Reuters

 
Článek

Zelená středa, jak Američané říkají letošnímu Novému roku, se stala historicky prvním dnem, kdy mohly obchody v Coloradu zákazníkům starším 21 let legálně nabídnout marihuanu pro rekreační účely. Koncem loňského roku tady o legalizaci marihuany rozhodlo referendum. Tento krok doprovází v posledních týdnech v oblasti turistiky euforie i obavy.

Prozíraví podnikatelé se chopili příležitosti a začali okamžitě nabízet „marihuanové túry“. Tak například My 420 Tours se prezentují jako první americká společnost zaměřující se na legální marihuanovou turistiku. Zajistí vyzvednutí na letišti, ubytování, program i průvodce. Cestovatelé se během zájezdu dozvědí o marihuaně nové informace a na různých místech se dostanou také ke vzorkům.

Spiro Tours, také specializující se na marihuanové túry, slibují jedinečný cestovatelský zážitek. Turisté se setkají se zkušenými pěstiteli a nahlédnou do zákulisí marihuanového průmyslu. Kromě toho společnost láká také na aktivity v přírodě, odpočinek a kulturu. U obou společností vyjde několikadenní program v přepočtu okolo 25 až 30 tisíc korun.

Řada turistických destinací v Coloradu má z rozšíření marihuany naopak strach. Například některé lyžařské areály se obávají, že by mohla odradit návštěvníky, kteří by se sem chystali přijet s dětmi. Provozovatelé lyžařských středisek proto uživatelům marihuany připomínají, že ji nesmějí kouřit ve frontách na vlek či lanovku, a že zákaz platí také na sjezdovce.

Anketa

Lákala by vás marihuanová túra?
Ano
57,1 %
Ne
38,6 %
Jinde než v Coloradu
4,3 %
Celkem hlasovalo 594 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám