Hlavní obsah

V plzeňské zoo vzniknou nové pavilóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva nové pavilóny pro suchozemské středomořské želvy a pro drápkaté opičky z Amazonie postaví letos plzeňská zoologická zahrada. Pavilóny jsou součástí projektu Stopy člověka v přírodě, kterým chce zoo ukázat především dětem interaktivní formou vznik lidské civilizace a postupné ovlivňování přírody člověkem. Nové pavilóny by měly být dokončeny na podzim.

Foto: Archiv Zoo Plzeň

V plzeňské zoo čekají návštěvníky novinky. Ilustrační foto

Článek

V prostoru nad voliérou supů a africkou restaurací Kiboko vyroste v plzeňské zoo pavilón středomořských želv. Pavilón amazonských zvířat vznikne na terase mezi expozicí vlků hřivnatých a indiánskou chýší.

Amazonský pavilón se zaměří na prales, vodu a působení člověka. Domov zde najdou drápkaté opičky prozatím obývající výběhy v tropickém pavilónu. „Současná kolekce drápkatých opic v plzeňské zoo představuje více druhů — kosmany, lvíčky i pět druhů tamarínů. Zoo u některých z nich slaví úspěchy i v odchovu," řekl mluvčí zoo Martin Vobruba.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Středozemí neboli kolébka evropských kultur se zaměří na suchozemské želvy. „Pro expozici želv se uvažuje s umístěním známějších druhů, jako jsou želvy zelenavé, žlutohnědé, vroubené a čtyřprsté,“ vyjmenoval mluvčí. Tyto želvy zatím nemohou návštěvníci v zoo vidět, protože nejsou v expozičních prostorech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám