Hlavní obsah

Největší město Jižní Ameriky slaví výročí

Novinky, fis

Někdy se tomuto velkoměstu přezdívá brazilský New York. Z kdysi malé vesničky vyrostla za stovky let obchodní, zábavní i turistická tepna s více než jedenácti milióny obyvatel, nepočítaje příměstské části. Sao Paulo, založené 25. ledna 1554, patří k nejlidnatějším městům světa.

Foto: Profimedia.cz

V brazilském Sao Paulu žije velké množství italských přistěhovalců. Říká se mu město imigrantů.

Článek

Už 460 let uplynulo od založení největšího města Brazílie a zároveň také Jižní Ameriky. Říká se, že Sao Paulo je městem imigrantů. Do 17. století byla jeho základem vesnice s přibližně 150 domy. V následujících stoletích se však místní populace výrazně rozrostla, a to právě díky přílivu přistěhovalců. Ti sem míří i dnes.

Kromě nepřeberného množství restaurací, barů, kaváren či muzeí může být turisticky atraktivním cílem třeba také zdejší mrakodrap Edifício Italia měřící přes 160 metrů. Jen o kousíček dál stojí mrakodrap Edifício Copan vysoký 140 metrů. A v samém centru města se pak do výšky 161 metrů tyčí Edifício Altino Arantes.

Foto: Profimedia.cz

Městský park Ibirapuera

Za návštěvu stojí například městský park Ibirapuera. Ten je, stejně jako ostatní parky v Sao Paulu, klidným kouskem přírody mezi ulicemi tepajícími dopravou a davy lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám