Hlavní obsah

Turisté by se kvůli výjimečnému stavu v Bangkoku měli mít na pozoru

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy platí v Bangkoku a přilehlých oblastech výjimečný stav vyhlášený o den dříve thajskou vládou kvůli násilným demonstracím. Ministerstvo zahraničních věcí ČR (MZV) varuje turisty před zdržováním se v blízkosti incidentů a doporučuje vyrazit při cestě zpět do Česka na letiště s dostatečným časovým předstihem.

Foto: Nir Elias, Reuters

Demonstrace v Bangkoku mohou ovlivnit dovolenou. Ilustrační foto

Článek

Z důvodu šedesátidenního výjimečného stavu by se turisté v Thajsku měli držet dále od míst demonstrací, při kterých už došlo ke zraněním i úmrtím. Situace eskaluje od 13. ledna, kdy demonstranti obsadili důležité křižovatky v centru Bangkoku: Sala Daeng, Asoke, Ratchaprasong, Pathumwan, Victory Monument, Lat Phrao a okolí vládního komplexu Chaeng Watthana.

Výjimečný stav se vztahuje na Bangkok a části přilehlých provincií Nonthaburi, Samut Prakan a Pathum Thani. MZV doporučuje českým turistům, aby se řídili pokyny místní policie a úřadů a sledovali aktuální vývoj situace v médiích i na internetu. Bezpečnostní opatření s sebou mohou přinést například zákaz vycházení, shromažďování nebo omezení cestování a vstupu do některých budov.

Důležité informace jsou průběžně aktualizovány na webových stránkách Velvyslanectví ČR v Bangkoku, které naleznete zde. Dále MZV doporučuje turistům, aby na cestu na letiště vyrazili s dostatečnou časovou rezervou, tedy alespoň čtyři hodiny před odletem. K přepravě mohou využít například nadzemní vlakovou linku (Airport Rail Link).

Reklama

Výběr článků

Načítám