Hlavní obsah

Ve středních Čechách se lyžuje ve dvou areálech

O víkendu se bude ve středních Čechách lyžovat pouze v Chotouni u Prahy a na Monínci u Sedlce-Prčice. V uplynulých dnech se provozovatelům areálů podařilo díky mrazu zasněžit a upravit sjezdovky. Ostatní střediska zůstávají zavřená.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Českým skiareálům stále brání v plném provozu nedostatek sněhu. Ilustrační foto

Článek

V Chotouni u Prahy leží na sjezdovce 40 až 60 centimetrů technického sněhu. „Jedeme bez nejmenšího problému, něco málo sněhu jsme přidělali, sice teplota nic moc, takže moc velké navýšení sněhové pokrývky není,“ řekl provozovatel areálu Jan Němeček. Podle něj by mělo poté přijít oteplení a kvalita sněhu se pravděpodobně o něco zhorší.

Areál Monínec u Sedlce-Prčice bude o víkendu opět po několika dnech otevřen. Lyžovat se bude ale pouze v horní části sjezdovky. „Pojede horní vlek, což je asi 600 metrů. Dvě noci se povedlo něco zasněžit a vyspravovali jsme sjezdovku,“ řekl provozovatel Jaroslav Krejčí. Další provoz areálu bude potom záležet na počasí.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Uzavřen zůstane lyžařský areál Šibeniční vrch u Mnichovic. Také příbramská sjezdovka Padák a areál v Kvasejovicích své brány zatím neotevřou. Zimní střediska ve Středočeském kraji tak zažívají jednu z nejhorších sezón za několik posledních let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám