Hlavní obsah

Nudné čekání si cestující na pražském letišti zkrátí hrou na piano

Novinky, mak
Praha

Projekt Piana na ulici se rozšířil dokonce i na letiště Václava Havla v pražské Ruzyni. Ve čtvrtek bylo v odletové hale terminálu 2 instalováno piano pro čekající cestující, kteří se mohou právě hrou na tento hudební nástroj třeba i symbolicky rozloučit s Prahou a Českou republikou.

Hrou na piano si cestující na pražském letišti mohou zpříjemnit čekání Video: Novinky

 
Článek

Piano stojí na konci dlouhé haly přímo nad letištní plochou. Hlavní myšlenkou je zútulnit letištní prostor a zpříjemnit čekání cestujícím. Vedení letiště i sám autor nápadu kavárník Ondřej Kobza doufá, že si piano budou fotit cestující z celého světa a Letiště Václava Havla se tak dostane více do povědomí.

„Hudba dotváří emoce a já věřím, že zde v následujících měsících budou vznikat desetitisíce silných emočních momentů. Lidé budou odlétat s hřejivým pocitem,“ slibuje si od nápadu Kobza.

Příště možná poetický jukebox

Samotná instalace a naladění trvaly přibližně hodinu a půl. Mnohem obtížnější a zdlouhavější však bylo dostat piano přes letištní kontrolu do odletové haly.

„Piano muselo být do možné míry rozebráno, prohlédnuto bezpečnostními pracovníky letiště, zkontrolováno ručním detektorem na výbušniny a teprve potom mohlo být přesunuto do prostor odletové haly,“ řekla mluvčí Letiště Václava Havla Eva Krejčí.

Piano je na letišti umístěno na dobu neurčitou. Záleží na reakcích lidí a na tom, jak často bude využíváno. Kobza však přichází s dalším nápadem do budoucna. Na letiště plánuje nainstalovat jukebox s poezií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám