Hlavní obsah

Růžový mech zaplavil japonský park

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké by to bylo dívat se na svět skrze růžové brýle? To si zkoušejí návštěvníci jednoho z japonských parků, který je pokrytý drobounkými rostlinkami, jimž se říká růžový mech.

Foto: Profimedia.cz

Růžová záplava kvítků vypadá trochu jako rozteklá malinová zmrzlina.

Článek

Jako ve světě panenky Barbie nebo sladkých cukrových polev si mohou turisté připadat v japonském Takinoe na ostrově Hokkaido. Malinké rostlinky jsou rozprostřené na 100 tisících metrech čtverečních.

Nejvíce se tomuto úchvatnému porostu daří od května do června. Právě toto období je tedy ideálním časem pro návštěvu parku. V květnu se tady turisté mohou zúčastnit tradičního mechového festivalu.

Foto: Profimedia.cz

Na svazích japonského parku se střídají různé odstíny růžové.

Park, rozrůstající se už téměř 60 let, je na přelomu jara a léta nejen dokonalou pastvou pro oči, potěší také nos. Růžový mechový koberec zakrývající zdejší příkré svahy totiž příjemně provoní celý areál. Jakmile turistická skupinka vyšplhá po vyznačených cestách na vrcholek kopce, naskytne se jí jedinečný výhled na záplavu fialovo-růžových kvítků.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám