Hlavní obsah

ČSA přestanou provozovat pravidelnou linku z Prahy do Abú Dhabí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České aerolinie po necelých třech letech provozu ukončují lety na pravidelné lince mezi Prahou a Abú Dhabí. Společnost se chce při operování spojů do Asie více zaměřit na spolupráci s aerolinkami Korean Air, tedy výrazněji využívat linku do Soulu. Na tu budou napojeny další destinace.

Foto: Petr Horník, Právo

ČSA zruší pravidelné spoje z Prahy do Abú Dhabí. Ilustrační foto

Článek

ČSA od letní sezóny posílí zpáteční lety mezi Prahou a Soulem na čtyři denně. Na linku chtějí aerolinky napojit další destinace v Asii a Pacifiku. Spolupráce s Korean Air tak bude pro ČSA jednou z priorit. Zatímco spojení Prahy s Abú Dhabí se společnost rozhodla nadále neprovozovat.

Jedním z impulsů k rozhodnutí ČSA je zlepšení produktu společnosti Emirates Airlines mezi Prahou a Dubají nebo také oznámení Qatar Airways otevřít od nadcházející letní sezóny pravidelný spoj z Prahy do Dauhá a navázat jej na síť společnosti do dalších asijských lokalit. K navýšení přepravních kapacit došlo nedávno také ve směru z Prahy přes Istanbul dále do Asie.

Pravidelný provoz na lince mezi Prahou a Abú Dhabí ČSA ukončí od 18. ledna 2014. Poslední let OK 350 ve směru z Prahy do Abú Dhabí proběhne 16. ledna 2014. V opačném směru jako OK 351 z Abú Dhabí do Prahy pak 17. ledna 2014.

Nabídnou náhradu

Nejžádanější spoje například do Bangkoku, Singapuru nebo Austrálie, které cestující z Prahy přes Abú Dhabí nejčastěji využívali, zůstanou zachovány v letovém řádu společnosti. České aerolinie je uskuteční ve spolupráci s Korean Air s přestupem v Soulu.

ČSA se budou ve spolupráci s partnery snažit alternativním způsobem přepravit cestující s platnou neproletěnou letenkou s kódem OK na spojích mezi Prahou a Abú Dhabí také do návazných destinací za Abú Dhabí podle dostupných kapacit v požadovaných termínech. V případě, že cestujícím náhradní spoj nebude vyhovovat, ČSA jim vrátí peníze za lety nebo jednotlivé úseky zakoupené u společnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

České aerolinie rozšířily lety do Ruska

České aerolinie (ČSA) již létají podle zimního letového řádu, který bude platit do 29. března 2014. Rozšířily v něm počet pravidelných spojů z pražské Ruzyně...

Výběr článků

Načítám