Hlavní obsah

ČSA začínají po dvouleté pauze znovu létat do Bratislavy

Novinky, pit
Praha
Aktualizováno

Po více než dvou letech začaly ve středu mezi Prahou a Bratislavou létat stroje Českých aerolinií (ČSA), první zamířil východním směrem v šest hodin ráno. Současně zahájí ČSA i provoz na nové vnitrostátní lince na Slovensku, která spojí tamní největší metropole – Košice a Bratislavu, uvedl mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Letoun ATR 42

Článek

Na nové lince Praha–Bratislava–Košice budou moci cestující využít dva zpáteční lety denně každé pondělí, středu a pátek. Od letní sezóny 2014 nabídku rozšíří na dva spoje denně kromě soboty.

„V souvislosti se zahájením letů na Slovensku České aerolinie spouštějí v Bratislavě nové služby odbavení přes webové stránky a chytré mobilní telefony i nové možnosti úhrad letenek,“ připomněl Šabík.

Z Prahy do Bratislavy za hodinu

Mezi Prahou a Bratislavou a Košicemi a Bratislavou budou létat turbovrtulové letouny ATR 42 nebo ATR 72 v případě poptávky po vyšší kapacitě. Let mezi Prahou a Bratislavou potrvá 60 minut, mezi Košicemi a Bratislavou 50 minut.

Bratislava nemá přímé letecké spojení s mnoha metropolemi, využívá se spíš vídeňské letiště.

V letní sezóně 2014 ČSA navýší počet zpátečních spojů mezi Prahou

a Bratislavou na dva denně ve všech pracovních dnech, o víkendu bude k dispozici spoj v neděli večer.

„Linka mezi Bratislavou a Prahou navazuje v aktuální zimní sezóně na celou řadu spojů Českých aerolinií směřujících z Prahy do sítě společnosti. U jedenácti z nich je čekací doba na přestup v Praze do dvou hodin, a to jak na příletu, tak i odletu,“ informoval Šabík.

Patří mezi ně lety do Barcelony, Bukurešti, Kodaně, Kyjeva, Milána, Moskvy, Paříže, Říma, Stockholmu, Varšavy, ale také do Soulu.

Nejstarší spojení v historii ČSA

ČSA přestaly létat mezi Prahou a Bratislavou v roce 2011. Linka mezi Prahou a Bratislavou je nejstarším spojením v historii Českých aerolinií. První obchodní let tehdejších Československých státních aerolinií, který byl vypraven v říjnu 1923 z Prahy, směřoval právě do Bratislavy. Po necelém roce, v květnu 1924, byla linka prodloužena také o úsek Bratislava–Košice.

Reklama

Výběr článků

Načítám