Hlavní obsah

Cestující si během letu zdřímnul, probudil se uvězněný v prázdném letadle

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistě se vám taky alespoň jednou v životě stalo, že jste si v letadle takzvaně dali šlofíka. Únava přemohla také Američana Toma Wagnera. Ale čekalo ho vskutku nemilé probuzení. Zjistil, že zůstal sám v prázdném, zhasnutém a uzavřeném letadle.

Foto: Profimedia.cz

V letadle usíná mnoho cestujících. Málokoho ale personál zapomene na palubě. Ilustrační foto

Článek

Američan Tom Wagner v sobotu cestoval s leteckou společností ExpressJet z Lafayette ve státě Louisiana na mezinárodní letiště George Bushe v texaském Houstonu letem číslo 4245. V průběhu cesty usnul. Když se probudil, všechna světla byla zhasnutá, sedadla prázdná a východy z letadla uzamčené. Rozespalý a v šoku nejprve nechápal, co se děje.

Následně Wagnera napadlo zavolat přítelkyni Debbie. Ta o vzniklém problému obratem informovala aerolinky. Díky tomu zhruba o půl hodiny později personál zapomenutého cestujícího „vysvobodil“. Wagner, který se k celé situaci postavil s humorem, kvůli nepříjemnému zdržení promeškal navazující let do Kalifornie.

Letecká společnost v oficiálním prohlášení potvrdila, že k incidentu opravdu došlo. Poškozenému klientovi se omluvila, zařídila mu přespání v hotelu a věnovala voucher na 250 dolarů (v přepočtu okolo 5000 korun), aby mohl pokračovat do své cílové destinace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám