Hlavní obsah

Slunné Korutany jsou ideální destinací pro rekreační lyžaře

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste spíše rekreační lyžaři, ale máte rádi precizně upravené sjezdovky, kvalitní služby a za lyžováním míříte raději do Rakouska než do českých hor? Korutany mají klimaticky velmi výhodnou polohu na jižní straně Alp, a tak zde navíc ještě sezóna trvá o něco déle než jinde. Zdejší dlouhé a mírné kopce mají v oblibě zejména rodiny s dětmi a rekreační lyžaři.

Foto: Kärnten Werbung

Rodinné zimní radovánky v korutanském Nassfeldu

Článek

Alpsko-jadranský region, ve kterém se Korutany nacházejí, přináší turistům mnoho výhod. Ty jsou sice pro českého lyžaře o něco dále než jiná rakouská zimní střediska, avšak garantují sníh po celou sezónu. Příděl slunečních paprsků, kterých se vám zde dostane, je pak opravdu vysoce nadstandardní. A zdejší gastronomie? Vlivy chutné jadranské kuchyně jsou zde jasně patrné.

Tip na dárek z Korutan
Koupelová sůl se silicí z šišek borovice limby vás po návratu do České republiky při horké koupeli dokonale uklidní...

Na korutanských dlouhých sjezdovkách se vydovádějí především rekreační lyžaři, pro které je hlavním smyslem požitek z pohybu na čerstvém vzduchu, a nikoli špičkové výkony v co nejkratším čase. Ne nadarmo jsou Korutany vyhlášeny jako ideální cíl zimní rodinné rekreace.

Lyžařem za tři dny

V oblasti je celkem 31 lyžařských středisek, která nabízejí celkem přes tisíc kilometrů sjezdovek a místní o ně velmi dobře pečují. Až do Velikonoc, kdy už v údolí vykvétá první kvítí a cyklisté osedlávají kola, si na kopcích lyžaři stále užívají sněhu a sluníčka.

Foto: Kärnten Werbung

Zima v Gerlitzen Alpen

Lyžařské kurzy v certifikovaných korutanských lyžařských školách zaručují, že každý velmi brzy udělá své první lyžařské obloučky. Proto se zde nabízejí i kurzy se zárukou úspěšného absolvování. Ve třech dnech se začátečníci naučí lyžovat tak dobře, že bez problémů sjedou každou modrou sjezdovku. A to za jednotnou cenu 129 eur pro děti i dospělé. Pokud po třech dnech přesto vše neklapne, pak škola vrátí celou částku za kurz zpět.

Zasloužený odpočinek po námaze

Když vám z lyžování ztěžknou nohy natolik, že máte dojem, jako byste měli lyžáky stále na nohou, nadešel čas pro relax. Sázkou na jistotu jsou termální koupele Thermal Römerbad v Bad Kleinkirchheimu se 13 saunami ve třech podlažích a samostatnými zónami pro děti.

Foto: Bad Kleinkirchheim

Římské lázně v Bad Kleinkirchheimu

Alternativou mohou být termální lázně Kärnten Therme ve Warmbad-Villach a nedávno otevřené koupelové domy – 1. Kärnten Badehaus u jezera Millstätter See a Werzer’s Badehaus u jezera Wörthersee. Tradiční nabídka wellness, jako jsou masáže vonnými esencemi z kozlíku, borovice limby nebo medu a uklidňující senná lázeň, zimní pobyt v Korutanech jen umocní.

Speciální zážitky v Korutanech pro zimní sezónu
Horská obec Heiligenblut je často označována za nejkrásnější město v Rakousku. Svým hostům nabízí kouzelné zimní noci s hvězdnou září na Großglockneru a zážitkové lyžařské túry, večerní lezení po ledu, túry na sněžnicích až ke kozorožcům v národním parku Hohe Tauern nebo jízdu s koňským spřežením k alpským salaším.
Máte dobrodružného ducha? V rámci programu "Slunce a měsíc" lze každý pátek při západu slunce povečeřet na Mölltalském ledovci a pak se vydat na lyžích za svitu čelovky zpět do údolí po čerstvě upravené sjezdovce.
V nových lázních KärntenTherme ve Warmbad-Villach bude letos vždy při úplňku otevřeno až do půlnoci, takže po saunování můžete pozorovat hvězdnou oblohou z panoramatické vířivky na terase.
V Nassfeldu zažijete kouzlo "pochoutkové gondoly" v kabině lanovky Millennium-Express, kdy během nočního lyžování ochutnáte kořeněný gailtalský špek a sýr.
Bad Kleinkirchheim nabízí brzké ranní lyžování s Franzem Klammerem – snídani spojenou s dvouhodinovým ranním sjezdováním, při kterém vás bude doprovázet legendární král sjezdových lyžařů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám