Hlavní obsah

Francouzi si zamilovali hmyzí pochoutky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Restaurace ležící přímo v srdci francouzské metropole se od poloviny října specializuje na hmyzí pokrmy. Jestli se domníváte, že mají podobné pochoutky své místo jen v exotických lokalitách za hranicemi Evropy, mýlíte se. V pařížské restauraci Le Festin Nu se kuchaři nezastaví. Francouzům hmyz totiž náramně chutná.

Foto: Profimedia.cz

Lehký hmyzí oběd v restauraci Le Festin Nu.

Článek

Restaurace a bar Le Festin Nu sídlí v Paříži přímo na Montmartru. Zatímco dříve si tady hosté mohli objednat spíše menší občerstvení k pití, od letošního října sem chodí výhradně na hmyzí speciality. Podle serveru francouzského magazínu Marie Claire jeví Francouzi o nový gurmánský požitek velký zájem. Poprvé většinou ze zvědavosti, posléze se ale vracejí proto, že jim jídlo zachutnalo.

Na jídelníčku pařížské hmyzí restaurace hosté najdou například obřího škorpiona na černém korejském česneku s paprikami, kobylky na takzvaných ústřičných listech (listech plícněnky) a křepelčích vajíčkách, červy mezi kolečky avokád se speciálními bramborami či druh červů podávaný na listech salátu s knedlíčky z fety na estragonu.

Foto: Profimedia.cz

Některé hmyzí pokrmy vypadají skoro jako umělecké dílo.

„Počet klientů se brzy zdvojnásobil. Úspěch byl takový, že nám došly zásoby škorpionů. Někteří lidé jsou velmi nadšení, jiní trochu zklamaní, když zjistí, že je to tak snadné jíst,“ citoval web francouzského časopisu šéfa restaurace, kterým je šestadvacetiletý Elie Daviron.

Hmyz, který v Le Festin Nu servíruje, objednává z Thajska.

Anketa

Chtěli byste ochutnat hmyzí pochoutku?
Ano
44,8 %
Ne
55,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 444 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám