Článek
Restaurace a bar Le Festin Nu sídlí v Paříži přímo na Montmartru. Zatímco dříve si tady hosté mohli objednat spíše menší občerstvení k pití, od letošního října sem chodí výhradně na hmyzí speciality. Podle serveru francouzského magazínu Marie Claire jeví Francouzi o nový gurmánský požitek velký zájem. Poprvé většinou ze zvědavosti, posléze se ale vracejí proto, že jim jídlo zachutnalo.
Na jídelníčku pařížské hmyzí restaurace hosté najdou například obřího škorpiona na černém korejském česneku s paprikami, kobylky na takzvaných ústřičných listech (listech plícněnky) a křepelčích vajíčkách, červy mezi kolečky avokád se speciálními bramborami či druh červů podávaný na listech salátu s knedlíčky z fety na estragonu.
„Počet klientů se brzy zdvojnásobil. Úspěch byl takový, že nám došly zásoby škorpionů. Někteří lidé jsou velmi nadšení, jiní trochu zklamaní, když zjistí, že je to tak snadné jíst,“ citoval web francouzského časopisu šéfa restaurace, kterým je šestadvacetiletý Elie Daviron.
Hmyz, který v Le Festin Nu servíruje, objednává z Thajska.