Hlavní obsah

Naučná stezka ve Frenštátě pod Radhoštěm zavede děti až k orlím hnízdům

Nová naučná stezka v korunách stromů vznikne v horizontu následujících dvou let ve Frenštátě pod Radhoštěm. Dětským návštěvníkům nabídne například posezení v orlím hnízdě a ukáže makety ptáků. Vznikne v areálu skokanských můstků.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Nová naučná stezka zavede ve Frenštátě pod Radhoštěm návštěvníky až ke korunám stromů. Ilustrační foto

Článek

„Dva metry široká stezka bude bezbariérová a 100 metrů dlouhá. Povede stávajícím lesem mezi kmeny. V nejvyšším místě se návštěvníci dostanou do výšky 15 metrů nad zemí," uvedl autor projektu Marian Žárský z Městského kulturního střediska.

Naučná stezka se zaměří hlavně na život ptáků a jejich hnízdění v korunách stromů. „Chceme například vytvořit orlí hnízdo, ve kterém si budou moci děti posedět,“ doplnil Žárský. Nedaleký amfiteátr nabídne turistům taktéž jednu expozici.

Škola hrou

Edukativní projekt v přírodě má ale i další části. Oprava čeká hned několik zákoutí v okolí amfiteátru. V lesích se pak budou proplétat také nové trasy pro jezdce na horských kolech, běžce a pěší turisty.

Na lávce v korunách vznikne celkem šest zastavení. Na nich se budou moci návštěvníci seznámit se životem a pobytovými znaky ptáků i dalších živočichů obývajících zdejší prostředí. Expozice bude interaktivní. Práce na ní by měly začít v příštím roce, první turisté by pak na stezku měli vkročit v roce 2015.

Reklama

Výběr článků

Načítám