Hlavní obsah

Nejoblíbenější destinace na dovolenou jsou Řecko a jižní Čechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi nejoblíbenější zahraniční destinace Čechů patří Řecko, Chorvatsko a Turecko. Mezi českými regiony pak vítězí jižní Čechy, Praha a jižní Morava. Vychází to z hlasování ankety TTG Travel Awards 2013, která probíhala za podpory portálu Sdovolená.cz.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Češi mají v oblibě Řecko. Ilustrační foto

Článek

Řecko jako svou nejoblíbenější destinaci určil každý pátý účastník ankety, Chorvatsko si pak vybralo 14 procent hlasujících. Turecko, Egypt i Itálie pak obdržely méně než deset procent hlasů.

V anketě se rozhodovalo také o nejoblíbenějším regionu České republiky. V této části dominovaly jižní Čechy, pro které hlasovalo 17 procent lidí ze všech respondentů. Druhé místo patří Praze se 14 procenty a třetí pak jižní Moravě, která získala osm procent hlasů.

„Letos jsme zaznamenali takřka dvojnásobný počet hlasů proti minulému ročníku, z čehož máme upřímnou radost,“ dodala Amara Zemplinerová, vydavatelka TTG, novin pro odborníky v cestovním ruchu.

Hlasující byli odměněni v tipovací soutěži dárky od společností Canon, Europa Park, Novasol a restaurace Ke Tvrzi. Do ankety TTG Travel Awards 2013 přišlo 58 635 hlasů z řad veřejnosti i odborníků z cestovního ruchu. Celkem se hlasovalo v 16 kategoriích o nejlepší cestovní kanceláře, letecké společnosti, hotely a další subjekty v cestovním ruchu. Kompletní výsledky ankety naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám