Hlavní obsah

Nejkrásnější výhledy, které mají sebevrazi před smrtí

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako se stala silným magnetem pro turisty, přitahují některá úchvatná místa světa abnormální množství sebevrahů. Takové oblasti najdeme na starém kontinentu stejně jako na území Ameriky. To poslední, co nešťastníci před svou smrtí vidí, si odsud cestovatelé odnášejí ve svých fotoaparátech a videokamerách.

BEZ KOMENTÁŘE: Oslnivě bílý mys působí idylicky. Ve skutečnosti se tu už ale odehrála řada tragických příběhů

 
Článek
Romantický mys v anglickém hrabství

Oslnivě bílé a nebezpečně strmé stěny křídového útesu Beachy Head, vysokého okolo 160 metrů, jsou už léta proslulé tím, že je kromě množství turistů vyhledávají často také sebevrazi. Idylicky vyhlížející mys na jihu anglického hrabství East Sussex patří v tomto směru mezi nejfrekventovanější místa světa.

Vrcholek útesu, vzniklého před 65 až 100 milióny lety, zdobí množství křížků, které připomínají nejen ty, kteří se tu dobrovolně rozhodli ukončit svůj život, ale také ty, kteří tu zemřeli nešťastnou náhodou, vinou neopatrnosti. Možná právě tragické osudy, jež jsou s tímto místem neodmyslitelně spjaté, přitahují na Beachy Head velké množství cestovatelů.

Červený most prosluněného San Franciska

Necelé tři kilometry dlouhý most Golden Gate je už desítky let symbolem kalifornského San Francisca. Za dobu jeho existence, tedy od roku 1937, se tady pokusilo o sebevraždu více než 1200 lidí. Statistiky nejsou zcela přesné, protože všechna těla nebyla nalezena.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohled z mostu Golden Gate

Stejně jako útes Beachy Head je sanfranciský Golden Gate řazen mezi světově nejvyhledávanější místa sebevrahů. Nešťastníky tady totiž v přelezení zábradlí a následném skoku nebrzdí žádné zábrany.

Australská pobřežní mezera

The Gap v Sydney se v češtině někdy označuje jako mezera či škvíra východního pobřeží Austrálie. Jsou tu dva skalní útvary, které se v překladu nazývají Severní a Jižní hlava. Pod názvem The Gap ale místní obvykle myslí jen jižní skálu.

BEZ KOMENTÁŘE: The Gap v australském Sydney

Okolo sta metrů vysoký skalnatý masiv je nechvalně známý tím, že ho vyhledává až několik desítek sebevrahů ročně. Ti se odsud pak vrhají dolů vstříc rozbouřeným vlnám Tasmanova moře. Někteří přelézají bezpečnostní plot, jiní se ze skály vrhají v rozjetém autě.

Vodopád podobný koňské podkově

Vodopád, který si díky svému tvaru získal název Podkova (Horseshoe) leží téměř celý na území kanadského Ontaria. Dosahuje výšky přes 50 metrů a je součástí mohutných Niagarských vodopádů.

BEZ KOMENTÁŘE: Vodopád Podkova budí svojí velikostí respekt

Skok do rychle pulzující vodní stěny znamená téměř jistou smrt. Není proto divu, že se i zde pokoušejí někteří sebevrazi zemřít. Kromě pokusů o sebevraždu se ovšem sem tam objeví také příběhy šťastlivců, kteří pád do hlubin vodopádu přežijí.

Anketa

Který z výhledů se vám líbí nejvíce?
Mys Beachy Head
23 %
Most Golden Gate
8,2 %
Pobřežní mezera The Gap
18,4 %
Vodopád Podkova
50,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4616 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám