Hlavní obsah

Grimasy čirého děsu: Do obřího domu hrůzy nesmí klaustrofobici ani těhotné

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografie a videozáznamy k smrti vyděšených návštěvníků mluví za vše. Z kanadského domu hrůzy se ozývá takový vřískot, jaký z pouťového strašidelného zámku pravděpodobně neuslyšíte. Přesto jsou snímky řady vystrašených turistů spíše k smíchu.

BEZ KOMENTÁŘE: Spíše než strach vyvolává pohled na vyplašené turisty smích

 
Článek

Za adrenalinovým zážitkem z návštěvy domu hrůzy Nightmares Fear Factory jezdí turisté do města Niagara Falls v kanadském Ontariu. Většinu z nich atrakce nezklame. Svědčí o tom mimo jiné úsměvné fotografie návštěvníků, jejichž výrazy v obličejích a řeč těla není třeba dlouze komentovat. Někteří mají v očích čirý děs, jiní se schovávají za své partnery nebo vší silou tisknou v náručí svoje děti.

Více než 120 tisíc návštěvníků hrůzostrašnou trasu vzdalo a nechali se ještě před cílem vyvést ven. Ať už za to mohla jejich zbabělost nebo věrohodnost expozice, fakt je, že například těhotným ženám a lidem se srdečními chorobami je doporučováno do domu nevstupovat. Stejně tak by si tento zážitek měli odpustit klaustrofobici.

Zbloudilý duch majitele

Během patnáctiminutové trasy setmělým interiérem provází návštěvníky Nightmares Fear Factory malá červená světélka na podlaze a na zdech. Kromě napjaté atmosféry plné nejistoty a očekávání se pak „lekavé“ momenty stávají tak trochu obživlou noční můrou.

Z temných koutů se ozývají hlasy, vrčení i tajuplná hudba, padací most se nebezpečně chvěje. Strachu se nelze vyhnout. Excentrické reakce domem právě procházejících návštěvníků jsou zaznamenávány na kameru a promítány v hale. Atrakce je otevřená denně od 11:00 až do večerních či nočních hodin.

Legenda praví, že v budově bývalé továrny na rakve, v níž strašidelný dům sídlí, bloudí duch jejího někdejšího majitele Abrahama Mortimera. Toho při pochůzce továrnou zabily zřícené rakve.

Anketa

Odvážili byste se vydat na prohlídku Nightmares Fear Factory?
Ano
77,1 %
Ne
22,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6800 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám