Hlavní obsah

Pozorování zvířat v Goa: Fotografie exotiky, na kterou mají i méně movití

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panadží

Ne každý rok se dostanete do Indie. A když už se vám podaří zavítat do takto kulturně odlišné země, fotíte. Tiše děkujete vědě, že už nejsou fotoaparáty na film, a dobře víte, že budete po osmi dnech odlétat s výrazně více než dvěma tisíci snímky. Zvířata jsou pro objektiv vždy vděčný cíl. Tyto snímky z „indického Švýcarska” ukazují půvabný mix zvířectva, který se zde vyskytuje.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Pohoda po indicku...

Článek

Do Goa se nejezdí za pozorováním zvířat. Goa obvykle láká zejména milovníky divokých večírků, lehkých drog, kultury hippie, volných pláží a indické gastronomie. Všeho se vám tu dostane podle libosti a vašich finančních možností. Pravdou je, že letenky do Goa se v různých akcích dají sehnat už od 13 tisíc korun a náklady na deset dní pobytu se dají při troše snahy a šetření minimalizovat jen na několik tisíc korun. Goa vás tak může vyjít cenově podobně jako luxusní all-inclusive hotel v Egyptě.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

I v Goa, stejně jako jinde ve světě, je brzké ráno pro focení zvířat ideální.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Výjev, který byste na pláži asi nečekali...

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

V parcích u některých chrámů můžete mnohdy vidět i desítky opiček.

Ačkoliv je Goa jednoznačně nejdražším indickým státem, stále tu je levněji než v České republice. Sehnat teplé jídlo za 40 korun není velký problém, a tak zde sem tam na české baťůžkáře narazíte. Pochvalují si zejména volné pláže a na Indii i relativní čistotu.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

O barvy není u housenek nouze...

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Motýli najdete na překvapivě málo místech. Pokud se ale dostanete na správné místo, nebudete stíhat fotit...

Ačkoli jsou cílem objektivů obvykle zejména architektonické pamětihodnosti, které za sebou zanechali Portugalci, vyplatí se sledovat i říši zvířat. Nemusíte ale nutně do divočiny, abyste nějaký ten snímek ulovili. Často vás na pláži překvapí zvíře, které by tam Evropan ani trochu nečekal.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Kde jsou odpadky, tam se najdou i čuníci...

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Pták sedící na reklamě na pivo Kingfisher (Ledňáček) si zřejmě spletl parkovací místo.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Líné ráno na pláži si užívá i mnoho toulavých psů...

Pokud by vás lákalo někdy tento maličký indický stát navštívit, mohou tyto fotografie posloužit jako malá inspirace toho, co vše je zde k vidění. Nejlepší sezóna pro návštěvu této části Indie se kvapem blíží a bude trvat zhruba do března.

Anketa

Pomáhají vám fotografie místních zvířat dokreslit atmosféru daného místa?
ano
91,7 %
ne
8,3 %
Celkem hlasovalo 820 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Goa: bolest, slzy, slast

Chutnají vám indické pokrmy, milujete pálivá jídla, zbožňujete čerstvé krevety a exotiku? Tuto božskou kombinaci můžete skloubit přímo u zdroje - v indickém...

V indickém Goa seženete všechno

Sobotní noční bazar je jakýmsi magickým koktejlem, který na mnoha místech světa už nenajdete. Každou sobotu se zde scházejí indičtí prodejci společně...

Výběr článků

Načítám