Hlavní obsah

Pozor na keňskou Mombasu, varuje Austrálie turisty

Novinky, jky

Australská vláda vydala zprávu, ve které varuje své občany před možnými teroristickými útoky na oblíbené bary a populární turistická místa v keňském městě Mombasa. V upozornění vydaném ve čtvrtek stojí, že se mohou ozbrojenci pokusit zaútočit zde v nejbližší době.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Katedrála v keňské Mombase

Článek

„Extremisté mohou plánovat útoky na noční bary a další podniky oblíbené u turistů, které se nachází podél ulice Malindi Road v Mombase,” stojí ve zprávě. Právě tato ulice je sídlem mnoha plážových sídel a luxusních hotelů, které navštěvují ve velkém turisté. Jaká teroristická skupina by měla za možným útokem stát, to už zpráva neříká.

Varování vydalo australské ministerstvo zahraničí poté, co si v minulém měsíci vyžádal brutální útok na nákupní centrum v hlavním městě Nairobi 67 lidských životů.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Stánek s ovocem v Mombase

Mluvčí keňského prezidenta Uhura Kenyatty agentuře Reuters řekl, že považuje toto varování za zbytečné. Podle něj je toto pobřežní město pro turisty zcela bezpečné. Keňské bezpečnostní složky podle něj vždy vyhodnocují možná rizika a pokusům o útoky na turisty v minulosti v této lokalitě vždy včas zabránily.

„Speciálně v Mombase jsme značně vylepšili bezpečnost a počet jednotek chránících pořádek je tam na maximu. Jsme tedy přesvědčení, že jsou všichni turisté v Mombase v bezpečí,” zdůraznil mluvčí keňského prezidenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám