Hlavní obsah

Jezero, které inspirovalo básníka Williama Wordsworthe, je na prodej

Novinky, jky

Oblast Lake District je vyhlášená nejen po celé Velké Británii, ale je dobře známá i v Evropě. Právě zde vznikalo mnoho významných literárních děl, protože okolní krajina spisovatele a básníky vždy skvěle inspirovala. Největší soukromé jezero oblasti, Esthwaite Water, je nyní na prodej.

Foto: Profimedia.cz

Jezero Esthwaite Water

Článek

Esthwaite Water má být prvním soukromě vlastněným jezerem v historii, které by mělo být prodáno přes aukční portál eBay. Vlastník Nigel Woodhouse se blíží do důchodového věku a rozhodl se tak pro prodej 280akrového jezera, ke kterému patří i zavedené zázemí fungující na břehu.

Jezero Esthwaite Water leží mezi vesnicemi Near Sawrey a Hawkshead. Vyskytlo se v dílech mnoha britských autorů, mimo jiné i v Lyrických baladách básníka Williama Wordsworthe.

„Literární a přírodní význam tohoto jezera zřejmě vyvolá mezinárodní zájem o toto místo. Proto jsem se rozhodl pro tento způsob prodeje. Bude to pro mě smutné přenechat to tu celé někomu jinému, byl to můj život,” uvedl Woodhouse, který spravoval jezero celých 32 let.

„Významné 280akrové jezero v samotném srdci oblasti Lake District se zavedenými podniky, mezi které patří obchůdek, kavárna a podnik zajišťující rybaření a vyjížďky na lodi,” zní popis místa v inzerátu. Prodejní cena jezera činí 300 tisíc liber, tedy 9,1 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám