Hlavní obsah

Thajsko zavede možná už od ledna vstupní poplatek do země

Novinky, jky

Turisté, kteří si budou chtít dopřát v novém roce tepla v některém z thajských letovisek, budou dost možná nepříjemně překvapeni tím, že se po nich bude požadovat vstupní poplatek do země. Pokud projde navrhovaný zákon, zaplatí turisté při příletu do země už od 1. ledna poplatek 500 bathů, tedy 300 korun. Informoval o tom britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Thajsko možná zavede od ledna nový poplatek za vstup do země.

Článek

Nový poplatek by měli zaplatit všichni, kteří plánují v zemi strávit více než tři dny. Přechod pozemních hranic by měl přitom turisty stát asi jen 30 bathů, tedy 18 korun. Na potřebě zavést tento zákon se shodla tamější ministerstva turismu, zdravotnictví a sportu společně s thajskou policií. Deníku Bangkok Post to řekl thajský ministr zdravotnictví Pradit Sintavanarong.

Domnívá se, že zavedení poplatku přivede do země jiný typ turistů. „Teď nastal čas, aby mělo Thajsko kvalitní turisty,” uvedl poněkud kontroverzně Pradit, jako by snad chtěl naznačit, že třeba chudé baťůžkáře nepovažuje za plnohodnotné turisty.

Ačkoliv je první leden 2014 označen za plánovaný počátek zavedení vstupní daně do země, může se tak stát až později. V tomto období je totiž v Thajsku hlavní sezóna a někteří turisté už mají dovolené v Thajsku na leden či únor naplánované. Peníze, které země tímto způsobem vybere, půjdou do rozpočtů zúčastněných ministerstev a imigračního úřadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Drastický thajský festival opět šokoval

Sem tam nůž, jindy jehlice nebo had. Ve dnech od 4. do 14. října probíhal na thajském ostrově Phuket další ročník kontroverzního Vegetariánského festivalu....

Výběr článků

Načítám