Hlavní obsah

Ostrovní restaurace při odlivu zůstává jako ryba na suchu

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojíst a popít v nevelké restauraci The Rock stojící na malém ostrůvku zanzibarské pláže je bezesporu vzpomínkou, kterou člověku nenabídne každý den. O to hlouběji se vryje do paměti. Už jen ten prosluněný obrázek jako vystřižený z líbánkového alba lze těžko smazat z mysli unavené podzimním šerem.

Foto: Profimedia.cz

Restaurace The Rock

Článek

Vlahý vzduch odrážející se od průzračné vodní hladiny, nenápadné šumění vln, voňavé kulinářské delikatesy… Romantický sen, který si turisté jezdí od minulého roku plnit na africký Zanzibar. Právě na zdejší pláži Michamvi Pingwe totiž nacházejí perlu mezi přímořskými podniky.

Restaurace The Rock (Skála) majestátně okupuje celé území maličkého ostrova, který je při odlivu možné bez problémů navštívit pěšky, zatímco v době přílivu by bez loďky zůstali natěšení strávníci o hladu. Doplavat sem by totiž asi nebylo zrovna nejvhodnější. Tato restaurace přece jen nespadá do kategorie obyčejného plážového posezení, kam člověk bez rozpaků zavítá v mokrých plavkách.

Foto: Profimedia.cz

Když je odliv, je restaurace trochu jako ryba na suchu.

A čím dokáže kuchař v tak pohádkovém prostředí potěšit chuťové buňky hostů? V menu samozřejmě nechybí speciality s plody moře — špagety s humrem, kalamáry zapečené s hořčicovou omáčkou, krabí či chobotnicový salát a další pochoutky. Nají se tu ale i vegetariáni.

Foto: Profimedia.cz

Venkovní posezení

Aby si návštěvu restaurace užily všechny smysly, řada hostů volí posezení na venkovní terase. Uklidňující zvuky šplouchajících vln, vůně prosoleného vzduchu a pohled na západ slunce jsou dotekem pro někoho ideální, pro jiného možná až trochu kýčovitě romantické představy.

Anketa

Lákalo by vás povečeřet v restauraci The Rock?
Ano
95,5 %
Ne
4,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3966 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám