Hlavní obsah

Trevír a Lucemburk zdobí desítky slonů

Novinky, fis

V německém Trevíru a lucemburském Lucemburku potrvá do pátku Elephant Parade. Během této přehlídky míjejí místní i turisté od druhé poloviny července desítky soch slonů. Každý kus je originál, všechny sochy tak představují jedinečná umělecká díla.

Foto: Archiv Elephant Parade

Přehlídka stejných a přesto tolik jiných soch slonů se stěhuje po světě.

Článek

V rámci Elephant Parade zaplnilo 95 zhruba 1,5 metru vysokých soch slonů ulice Trevíru a Lucemburku. Neživé slony, či spíše slůňata, zdobí různé umělecké techniky. Obvykle výrazně barevné a v některých případech doslova nepřehlédnutelné.

Foto: Archiv Elephant Parade

Duhový slon v Lucemburku

Do zdobení některých soch se zapojily známé osobnosti, jako třeba zpěvačka Katy Perry nebo módní návrhář Tommy Hilfiger. Řada soch získala vskutku extravagantní vzezření, a to nejen díky barvám, ale také použitým materiálům.

Foto: Archiv Elephant Parade

Růžový slon v Trevíru

Sloní přehlídka už zdobila nizozemský Amsterdam, britský Londýn, italský Milán, dánskou Kodaň a v neposlední řadě také asijský Singapur. Po skončení venkovní výstavy se některé sochy slonů vydraží.

Finance získané během aukce následně poputují na podporu různých charitativních projektů. Výstava má za cíl zvýšit skrze tematickou výstavu celosvětové povědomí o ohrožení asijských slonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám