Hlavní obsah

Takto vypadají ideální líbánky. Mají však jednu obrovskou vadu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak by vypadaly vaše ideální líbánky? Přesně tuto otázku dostali svobodní respondenti nové britské studie, jejímž výsledkem je náhled na průměrnou svatební cestu, kterou by si lidé dopřáli, kdyby peníze nebyly limitujícím faktorem. A zdá se, že tradiční snové představě o válecí dovolené na romantickém ostrůvku v Karibiku pomalu odzvonilo.

Foto: Profimedia.cz

Svatební cestu do lokalit, kde není moc co dělat, lidé už tolik nevyhledávají.

Článek

Jak tedy vypadají takové vysněné líbánky? Ideální teplota by mohla být 27 stupňů Celsia. Vyjma čtyř dní válení na pláži by si pak respondenti, budoucí okroužkovanci, přáli aspoň tři adrenalinové aktivity, na které by mohli později vzpomínat. S těmito atributy by asi souhlasilo mnoho Čechů. Bohužel je však jeden trochu jinak.

Svobodní Britové plánují za svou svatební cestu utratit v přepočtu zhruba 150 tisíc, což je výrazně více než si může většina českých novomanželů dovolit. Mnohdy i několikanásobně.

Ideální líbánky trvají dva týdny

Anketa, se kterou přišla cestovní kancelář Kuoni, však vyhodnocovala mnohem více faktorů ideální svatební cesty. Líbánky by tak měly trvat dva týdny a cílová destinace by měla být vzdálená letadlem přibližně sedm hodin.

Kompromisy nechtějí budoucí novomanželé přijímat ani v otázce ubytování — pětihvězdičkový hotel by tak měl být samozřejmostí. A ačkoliv sledování západů slunce a relaxace na plážích je stále největším lákadlem, většina respondentů uvedla, že by třetinu cesty chtěli strávit poznáváním nových kultur a návštěvou památek.

Tradiční potápění, projížďku na Segwayi, zip-lining anebo potápění se v kleci mezi žraloky — takové aktivity by chtěli účastníci ankety na své svatební cestě prožít. Každý desátý by přitom klidně šel i do bungee jumpingu.

Foto: Profimedia.cz

Několik dní pohody na pláži stačí, pak chtějí mladé páry už nějakou akci.

Wellness aktivity jako masáže či zábaly by budoucí novomanželé také ocenili. Ideálně tři. A ačkoliv romantika hraje prim, všichni by si přáli několik hodin denně jen pro „sebe”.

„Lidé už nechtějí trávit týden či dva pouhým válením na pláži či u bazénu. Doufají také v trochu dobrodružství. Přejí si danou zemi trochu poznat a vrátit se zpět domů s příběhy o úžasných zážitcích, které prožili, a úchvatných místech, která viděli. Znamená to, že tradiční luxusní destinace jakou Mauricius či Maledivy nahrazují místa jako Vietnam či Itálie,” uvedl ředitel cestovní kanceláře Kuoni Derek Jones.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám