Hlavní obsah

Nenechte Prahu jen Pražákům, hlásá turistický projekt

Právo, Stáňa Seďová

Odvážným heslem Nenechte Prahu jen Pražákům startuje první projekt pro rozvoj domácí turistiky, který má přilákat mimopražské do metropole. Nabízí balíček, který obsahuje noc v hotelu se snídaní, dvě vstupenky na výstavu Cyrila a Metoděje a do Staroměstské radnice za 1100 Kč.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Nový projekt chce do české metropole lákat více turistů.

Článek

Poloprázdné hotely i kulturní památky v zimním období, kdy z Prahy zmizí většina zahraničních turistů, se rozhodly spojit s Pražskou informační službou (PIS) a společně uvádějí na trh speciální kulturní balíček šitý přímo na míru pro Čechy. Ti totiž dosud podle průzkumů považují matičku měst za předraženou destinaci, a když už ji navštíví, přespávají u příbuzných a známých, nebo po dni mizí.

„Smyslem projektu Nenechte Prahu jen Pražákům je pozvat mimopražské, aby si užili hlavní město v nadstandardním ubytovacím prostředí za výhodnou cenu a přitom zhlédli jedinečnou expozici a výstavu CM 863 Svatí Cyril a Metoděj v Anežském klášteře a navštívili Staroměstskou radnici,“ vysvětlila Nora Dolanská, ředitelka PIS, která už má i svůj nový mezinárodní název - Prague City Tourism.

Výstava Svatí Cyril a Metoděj

Hlavním tahákem je jedinečná výstava nejstaršího a nejdůležitějšího kulturního dědictví naší země sestavená z artefaktů a výtvarných děl připomínajících věrozvěsty, kterou pořádá Národní galerie v Anežském klášteře a rovněž speciální cena krásných hotelů, které svorně přistoupily na jednotnou cenovou hladinu v rámci projektu. Ten startuje 1. listopadu a potrvá do 2. února 2014.

Například vstup na výstavu a do stálé expozice kláštera sv. Anežky České jinak běžně vyjde na 230 korun, zatímco v balíčku je zahrnut ve stokoruně. Prohlídku Staroměstské radnice do projektu přidává PIS zdarma.

Hotely pro Čechy snížily ceny

Otakar John z Asociace hotelů a restaurací ČR vysvětlil, co konkrétně k zapojení 53 pražských hotelů vedlo.

„Praha má pořád drahou image a mnozí Češi ani neuvažují o její návštěvě. Přitom více jak 6 procent HDP Prahy je právě z turismu, 17 procent Pražanů je v turismu nebo okolo něj zaměstnáno, ale Češi tvoří jen 10 procent ze všech návštěvníků metropole. Což je například oproti 59 procentům domácích německých návštěvníků Berlína žalostně málo. I my s tím chceme něco udělat,“ řekl John.

Speciálního balíčku určeného Čechům, aby navštívili Prahu, mohou lidé využít během listopadu, prosince a ledna. „Startujeme 1. listopadu, ale už nyní fungují internetové stránky, kde zájemci najdou seznam hotelů. Mohou se zde přihlásit, vybrat si ubytování a zbytek domluvit přímo s hotelem,“ doplnila Dolanská s tím, že celý balíček lze do 3* hotelu koupit za 1100 korun, do 4* hotelu za 1700 korun a s 5* ubytováním za 2400 korun pro dvě osoby na noc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám