Hlavní obsah

U nejoblíbenější atrakce v Las Vegas se lidé tlačí i po 15 letech

Novinky, Jakub Kynčl (Las Vegas)
Las Vegas

Jsou atrakce, které stačí vidět jednou za život. Pak jsou ale atrakce, které chcete vidět pokaždé, když dané místo navštívíte. Doslova k sobě přikovávají pohledy tisíců lidí a pobaví vás třeba i posté. Tančící fontány před hotelem Bellagio, které vznikly společně s hotelem v roce 1998, se řadí přesně do této kategorie. Vlní se a řádí na širokou škálu písní a nadšené citoslovce turistů se nikdy nedají přeslechnout.

Tančící fontány před hotelem Bellagio

 
Článek

Fontán je na světě velké množství. Proč by tedy měly být ty před hotelem Bellagio výjimečné? Začněme s náklady. Výstavba této atrakce stála v přepočtu přibližně tři čtvrtě miliardy korun. To je suma, která v souvislosti s fontánou neohromí asi jen arabské šejky.

Skvěle synchronizovaná představení se konají odpoledne každých 30 minut a od osmé hodiny večer do půlnoci pak každou čtvrthodinu. Při začátku představení se vždy umělé jezero nasvětlí na barvu vhodnou ke skladbě, na kterou budou fontány „tančit”.

A jaké skladby že to jsou? Je jich opravdu mnoho, často se ale nějaká váže právě k městu hříchu. Nechybí tak songy Viva Las Vegas či Luck Be a Lady.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Tančící fontány před lasvegaským hotelem Bellagio.

Osmiakrové jezero je jednou z dominant promenády zvané Strip. Právě tato ulice je samotným centrem hráčské Mekky. A ač se to často povídá, jezero neplní odpadní voda z hotelu, ale voda ze sladkovodní studny, která byla vyvrtána o desítky let dříve, kdy se na tomto pozemku nacházelo golfové hřiště.

Soustava fontán se skládá z dvanácti stovek trysek a více než 4500 světel. Ty nejsilnější trysky, které byly do soustavy dodány v roce 2005, jsou schopné vodu vystřelit až do výše 140 metrů. Ale pozor, pokud je silný vítr, mohou být představení bez předchozích varování zrušena.

TIP
Pokud byste chtěli vidět představení z netypického úhlu (a s lasvegaskou Eiffelovkou v pozadí), zajděte si na drink do hotelového baru Hyde Bellagio, který leží přímo nad hladinou jezera, avšak přesně na opačné straně, než ze které turisté fontány sledují.

Reklama

Související témata:

Související články

Gamblerská cesta snů vyjde pár na tři milióny

Každý má své sny. Nenapravitelné gamblery nevyjímaje. Jenže v tomto případě nemluvíme o těch, kteří po výplatě nasypou do jednorukých banditů všechny čerstvě...

Výběr článků

Načítám